Ξεκληρίστηκε η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας από σημερινό ισραηλινό βομβαρδισμό που, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, μετέδωσε απόψε το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο 53χρονος Ουαέλ αλ Νταχντού έχασε την σύζυγο και τα δύο παιδιά του (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) από τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό Νουσεϊράτ (κεντρικά). Το Al Jazeera μετέδωσε βίντεο από τη στιγμή που ο πολύπειρος δημοσιογράφος αντικρίζει τα άψυχα κορμιά της συζύγου και των παιδιών του, ενώ παρευρισκόμενοι προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο.

Η οικογένεια του Ουαέλ αλ Νταχντού είχε εγκαταλείψει το σπίτι της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ακολουθώντας τις υποδείξεις του Ισραήλ. Αναζήτησε προσωρινά καταφύγιο νοτιότερα, στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, όπου σήμερα παραμόνευε ο θάνατος.

«Η εκδίκηση του Ουάελ είναι να πει την αλήθεια»
Μιλώντας για τον άτυχο άνδρα και την σκληρή αντίδρασή του στην είδηση της δολοφονίας της συζύγου, του γιου και της κόρης του, ο ανώτερος αναλυτής του Al Jazeera Marwan Bishara δήλωσε ότι έχει αποκτήσει “ανοσία” στον πόνο.

“Έχει αποκτήσει ανοσία … Αυτός [ο Dahdouh] ζει εν μέσω θανάτου, χάους και καταστροφής, πιθανότατα σε όλη του τη ζωή”, δήλωσε ο Bishara.

Τα τελευταία 18 χρόνια, η Γάζα έχει γίνει μάρτυρας “εκατοντάδων κυμάτων βομβαρδισμών”, είπε.

“Αυτοί οι άνθρωποι ζουν μέσα στο φόβο, το θάνατο, την καταστροφή και τη φτώχεια. Έχουν αποκτήσει ανοσία και τώρα ακούγοντάς τον, θα περίμενε κανείς ότι ο τόσο θυμωμένος άνθρωπος θα έβριζε, αλλά δεν το κάνει, η εκδίκησή του είναι να πει την αλήθεια” για την ισραηλινή κατοχή.

Η ανακοίνωση του Al Jazeera
Το δίκτυο μέσων ενημέρωσης Al Jazeera Media Network εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπάθειά του στον συνάδελφό μας Wael Al-Dahdouh για την απώλεια της οικογένειάς του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Η αδιάκριτη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια της συζύγου, του γιου και της κόρης του, ενώ η υπόλοιπη οικογένειά του είναι θαμμένη κάτω από τα ερείπια. Το σπίτι τους έγινε στόχος στον καταυλισμό Nuseirat στα νότια της Γάζας, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο αφού εκτοπίστηκαν από τον αρχικό βομβαρδισμό της γειτονιάς τους, μετά την έκκληση του πρωθυπουργού Νετανιάχου να μετακινηθούν όλοι οι άμαχοι προς το νότο.

ΠΗΓΗ