Home Τριτη Ματια Τα 11 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε τα αστέρια

Τα 11 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε τα αστέρια

by bot

Τα 11 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε τα αστέρια

Φανταστείτε έναν παρθένο νυχτερινό ουρανό, μια κουβέρτα από αστέρια που εκτείνονται στο άπειρο και μια αίσθηση θαύματος που ξεπερνά τον χώρο και τον χρόνο. Η παρατήρηση των άστρων σάς επιτρέπει να γίνετε μάρτυρες της απεραντοσύνης του σύμπαντος, υπενθυμίζοντάς σας έναν μεγαλύτερο κόσμο πέρα από τα καθημερινά σας προβλήματα.

tripadvisor

Είτε είστε λάτρης της αστρονομίας, είτε λάτρης της υπαίθρου, είτε απλά αναζητάτε μια ρομαντική απόδραση, ο νυχτερινός ουρανός έχει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα. Το θέμα όμως είναι το εξής: για να απολαύσετε πραγματικά αυτό το ουράνιο δώρο, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από τα φώτα της πόλης. Από τα Κανάρια Νησιά μέχρι τη Χαβάη, δείτε μερικά από τα καλύτερα μέρη για παρατήρηση αστεριών και συμβουλές για το πώς να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο.

1. Εθνικό πάρκο Τζόσουα Τρι, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες

Άποψη του γαλαξία πάνω από τον εμβληματικό βράχο Arch Rock στο Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι στην Καλιφόρνια.
Εικόνα: Mark Nemenzo/ Unsplash

Το Εθνικό πάρκο Τζόσουα Τρι στη Νότια Καλιφόρνια είναι Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού, αφιερωμένο στη διατήρηση του φυσικού σκοταδιού του νυχτερινού ουρανού, όπου μπορείτε να δείτε τα αστέρια πιο καθαρά. Την ημέρα, η πλούσια ιστορία του, οι αρχαιολογικοί χώροι και η βιοποικιλότητα το καθιστούν ιδανικό για πεζοπορία. Η νύχτα, όμως, είναι η πιο μαγική ώρα του πάρκου. Αφήστε το αυτοκίνητό σας στην άκρη του δρόμου δίπλα στο Skull Rock τη νύχτα για όμορφη θέα των αστεριών. Εναλλακτικά, περπατήστε το μονοπάτι Cap Rock, όπου τα εμβληματικά δέντρα Τζόσουα σχηματίζουν τέλειες σιλουέτες με φόντο τα αστέρια. Το Keys View προσφέρει επίσης πανοραμική θέα στην Κοιλάδα Κοατσέλα και τα γύρω βουνά που περιβάλλονται από αστέρια.

Υπάρχουν εκδηλώσεις αστροπαρατήρησης υπό την αιγίδα της κοινότητας που παρέχουν δωρεάν τηλεσκόπια για να βλέπετε πιο εύκολα τους αστερισμούς. Για τους λάτρεις του κάμπινγκ, το Cottonwood Campground είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια.

2. Έρημος Λαχμπάμπ, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Δύο ταξιδιώτες χαλαρώνουν σε μαξιλάρια δίπλα στη φωτιά με τον ξεναγό τους, απολαμβάνοντας τον νυχτερινό ουρανό στην έρημο του Ντουμπάι.
Εικόνα: OceanAir Travels/ Tripadvisor

Η Έρημος Λαχμπάμπ, που βρίσκεται στο Ντουμπάι, είναι ένας μαγευτικός προορισμός για παρατήρηση αστεριών, γνωστή για τον παρθένο νυχτερινό ουρανό της. Κατά τους χειμερινούς μήνες, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, μπορείτε να εντοπίσετε χειμερινούς αστερισμούς όπως ο Ταύρος, ο Μικρός Κύων, ο Μέγας Κύων, οι Δίδυμοι και ο Ωρίων. Για την απόλυτη εμπειρία της ερήμου, ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα αερόστατο ή βόλτα με καμήλα σε αυτή την περιήγηση, και δοκιμάστε sandboarding ή dune bashing.

Για όσους ενδιαφέρονται για τις ηλιακές κηλίδες και τις ηλιακές εκλάμψεις, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια εμπειρία ηλιακής παρατήρησης στο Κέντρο Αστρονομίας Al Thuraya στο Εθνικό Πάρκο Mushrif.

3. Έρημος Pinnacles, Θερβάντες, Αυστραλία

Ένας άντρας παρατηρεί τα αστέρια στην έρημο Pinnacles στο Θερβάντες της Αυστραλίας.
Εικόνα: Louise B / Tripadvisor

Η Έρημος Pinnacles, μόλις δύο ώρες από το Περθ, αποκαλύπτει ένα σουρεαλιστικό και απόκοσμο τοπίο στολισμένο με χιλιάδες ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, που μοιάζουν με αρχαίους πυλώνες που υψώνονται από το έδαφος. Τώρα φανταστείτε το μαζί με ένα δείπνο κατά το ηλιοβασίλεμα με έναν ουρανό γεμάτο αστέρια.

Σε αυτή την περιήγηση παρατήρησης αστεριών, θα ξεκινήσετε την περιπέτειά σας κάνοντας sandboarding στους αμμόλοφους Lancelin και, στη συνέχεια, στις παραλίες με λευκή άμμο της ακτής Hangover Bay Coast, πριν φτάσετε στο Παρατηρητήριο Nilgen Lookout για πανοραμική θέα στον ωκεανό. Αν δεν το χορτάσετε και θέλετε κι άλλο, μπορείτε να διανυκτερεύσετε στην κοντινή πόλη Θερβάντες.

4. Κορυφή Μάουνα Κέα, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες

Η κορυφή του Μάουνα Κέα, ενός ανενεργού ηφαιστείου στη Χαβάη, με φόντο τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.
Εικόνα: Epic Tours / Tripadvisor

Το Μάουνα Κέα στο Καϊλούα-Κόνα στη Χαβάη, είναι γνωστό για τις εξαιρετικές εμπειρίες παρατήρησης αστεριών και το ηφαιστειακό τοπίο του. Αυτό το ανενεργό ηφαίστειο υψώνεται πάνω από τα σύννεφα και στεγάζει πολλά παρατηρητήρια στην κορυφή του. Εδώ, μπορείτε να παρατηρήσετε τα αστέρια μέσα από ισχυρά τηλεσκόπια και να μάθετε από ειδικούς αστρονόμους.

Αυτή η περιήγηση ξεκινά με ένα δείπνο πικνίκ στη βάση του Μάουνα Κέα, πριν κατευθυνθείτε προς την κορυφή για να απολαύσετε τη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τοΜάουνα Λόα, ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια στον κόσμο. Στη συνέχεια, θα οδηγηθείτε στον Σταθμό Ενημέρωσης Επισκεπτών του Μάουνα Κέα για να ξεκινήσετε την εμπειρία σας στην παρατήρηση αστεριών.

5. Τενερίφη, Κανάριες Νήσοι, Ισπανία

Άποψη των αστεριών από την Τενερίφη, Κανάριες Νήσοι, Ισπανία
Εικόνα: Majestic Lukas / Unsplash

Οι Κανάριες Νήσοι φιλοξενούν τρία καταφύγια Starlight: Λα Πάλμα, Τενερίφη και Φουερτεβεντούρα. Αυτά τα καταφύγια διακρίνονται για τις εξαιρετικές προσπάθειές τους να διατηρήσουν το φυσικό σκοτάδι για τις βέλτιστες εμπειρίες παρατήρησης αστεριών.

Στο Όρος Γκουαχάρα της Τενερίφης, θα βρείτε εξαιρετικές συνθήκες για την παρατήρηση αστεριών, χάρη στο μεγάλο υψόμετρο και τη χαμηλή φωτορύπανση. Εναλλακτικά, ελάτε μαζί μας σε αυτή την περιήγηση με ξεναγό, όπου μπορείτε να απολαύσετε αυθεντική κουζίνα και κάβα των Καναρίων και να παρακολουθήσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα πάνω από μια θάλασσα από σύννεφα, και όλα αυτά απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κάβα. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε αποκαλύπτοντας το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τα αστέρια με ηλεκτρονικά τηλεσκόπια και παρατήρηση αστεριών με λέιζερ.

6. Λίμνη Τεκάπο, Νότιο Νησί, Νέα Ζηλανδία

Ένας ταξιδιώτης κοιτάζει τον γεμάτο αστέρια ουρανό στη λίμνη Τεκάπο, Νότιο Νησί, Νέα Ζηλανδία.
Εικόνα: atsush1 / Tripadvisor

Φωλιασμένη στο Νότιο Νησί είναι η λίμνη Τεκάπο, διάσημη για τη θέα της στον ουρανό και την εμβληματική Εκκλησία του Καλού Ποιμένα. Πάρτε τη φωτογραφική μηχανή σας και θαυμάστε την εκκλησία κάτω από τον έναστρο ουρανό. Μπορείτε επίσης να δείτε τον υπέρλαμπρο Γαλαξία -χωρίς να χρειάζεστε εξοπλισμό- στο Διεθνές Καταφύγιο Σκοτεινού Ουρανού Aoraki MacKenzie, το μεγαλύτερο καταφύγιο σκοτεινού ουρανού στον κόσμο.

Δοκιμάστε τις περιηγήσεις με ξεναγό που προσφέρει το πλανητάριο για βαθύτερες γνώσεις σχετικά με τα αστέρια. Πέρα από την παρατήρηση αστεριών, μπορείτε να περπατήσετε σε μονοπάτια κατά μήκος του Μάουντ Κουκ Βίλατζ και να κάνετε μια βουτιά στις πηγές Τεκάπο για να χαλαρώσετε.

7. Σεντόνα, Αριζόνα, Ηνωμένες Πολιτείες

Άποψη των αστεριών κοντά στα φαράγγια της Σεντόνα, Αριζόνα, Ηνωμένες Πολιτείες.
Εικόνα: Darryl Brian / Unsplash

Η Σεντόνα είναι γνωστή για τις δίνες της, όπως οι Cathedral Rock και Bell Rock, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι φυσικά ενεργειακά κέντρα που ενισχύουν την κοσμική σύνδεση του ατόμου. Συμμετέχετε σε μια περιήγηση παρατήρησης αστεριών με ξεναγό για να δείτε τον εκπληκτικό νυχτερινό ουρανό και να εντρυφήσετε σε συναρπαστικές ιστορίες αστερισμών και τοπικούς αστρικούς συνδέσμους των ιθαγενών. Για την καλύτερη εμπειρία παρατήρησης αστεριών, προγραμματίστε την επίσκεψή σας κατά τις καθαρές νύχτες χωρίς φεγγάρι στις περιοχές σκοτεινού ουρανού της Σεντόνα.

Ενώ περιμένετε το σούρουπο, μπορείτε να πιείτε κρασί μέσα σε εκπληκτικά τοπία κόκκινων βράχων, να διαλογιστείτε σε χώρους δίνης και να συμμετάσχετε σε περιηγήσεις άγριας ζωής για να θαυμάσετε την τοπική πανίδα της περιοχής.

8. Όρη των Άνδεων, Σαντιάγκο, Χιλή

Άποψη των αστεριών από τα Όρη των Άνδεων στο Σαντιάγκο της Χιλής.
Εικόνα: Jorge Mulchi Cossio / Unsplash

Στη δραστήρια πρωτεύουσα της Χιλής βρίσκεται η μαγευτική Οροσειρά των Άνδεων. Ψηλά στις Άνδεις, σε ένα ιδιωτικό παρατηρητήριο ξεκινά η περιπέτειά σας με παρατήρηση αστεριών. Πιείτε ένα ποτήρι κρασί για καλωσόρισμα καθώς ακούτε μια παρουσίαση υπό την καθοδήγηση αστρονόμου που αποκαλύπτει τα θαύματα του σύμπαντος. Κάτω από τον νυχτερινό ουρανό των Άνδεων, εξερευνήστε το σύμπαν με γυμνό μάτι, στη συνέχεια με κιάλια και, τέλος, με ισχυρά τηλεσκόπια. Συμμετέχετε σε αυτή την περιήγηση παρατήρησης αστεριών για μια γεμάτη μέρα διασκέδασης – θα ξεκινήσετε την ημέρα με την ανατολή του ήλιου στη μαγευτική κοιλάδα του Cajón del Maipo, στη συνέχεια θα κατευθυνθείτε στις επτά φυσικές θερμές πηγές Termas Valle de Colina, πριν ολοκληρώσετε τη νύχτα με την παρατήρηση αστεριών στα βουνά των Άνδεων.

Οι καλύτερες εποχές για επίσκεψη είναι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο ή από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο για τον πιο καθαρό ουρανό.

9. Γαλάζια Όρη, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Ένας ταξιδιώτης κοιτάζει μέσα από ένα ηλεκτρονικό τηλεσκόπιο για να δει από κοντά τα αστέρια στα Γαλάζια Όρη, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Εικόνα: Blue Mountains Stargazing / Tripadvisor

Καθώς ο ήλιος δύει στα Γαλάζια Όρη, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Σίδνεϊ, ο έναστρος ουρανός πρωταγωνιστεί. Αναζητήστε ένα εξαιρετικά σκοτεινό σημείο για αστροπαρατήρηση, όπως το Lincoln’s Rock, και θα ανταμειφθείτε με ανεμπόδιστη θέα του σύμπαντος.

Την ημέρα, τα Γαλάζια Όρη είναι ένας παράδεισος για ταξίδια με το αυτοκίνητο. Εξερευνήστε τα εντυπωσιακά φαράγγια, το καταπράσινο τοπίο του Mayfield Garden, τους καταρράκτες του Wentworth Fallsή κάντε πεζοπορία στο μονοπάτι Τρεις Αδερφές. Και για όσους εκτιμούν τα θαύματα κάτω από την επιφάνεια της Γης, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα εκπληκτικά σπήλαια Τζενόλαν.

10. Εθνικό Πάρκο Κοιλάδας του Θανάτου, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες

Μια σκηνή διανυκτέρευσης που έχει στηθεί για την παρατήρηση αστεριών στο Εθνικό Πάρκο Κοιλάδας του Θανάτου, κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.
Εικόνα: Wilson Ye/ Unsplash

Στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου της Κοιλάδας του Θανάτου, η παρατήρηση αστεριών είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Ως το χαμηλότερο σημείο της Βόρειας Αμερικής, το βάθος της λεκάνης Badwater και τα μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό για την παρατήρηση αστεριών. Οι σκοτεινές, μεγάλες αλυκές επεκτείνουν το οπτικό σας πεδίο, επιτρέποντάς σας να παρακολουθήσετε τα αστέρια από μια μοναδική πλεονεκτική θέση.

Η απουσία βλάστησης, το ανοιχτό έδαφος και η ελάχιστη φωτορύπανση καθιστούν επίσης το Mesquite Flat Sand Dunes ιδανικό για την παρατήρηση αστερισμών. Επισκεφτείτε το την άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν το κλίμα της ερήμου είναι πιο ήπιο, προσφέροντας καθαρότερο ουρανό και ευχάριστες θερμοκρασίες για τις νυχτερινές εξερευνήσεις σας.

Ξεκινήστε την ημέρα ξεφεύγοντας από τη ζέστη με μια πεζοπορία στους καταρράκτες Ντάργουιν, μια απροσδόκητη όαση της ερήμου, πριν τελειώσετε την ημέρα με οινογευσία και τραβήξτε εκπληκτικές νυχτερινές φωτογραφίες με φόντο το δραματικό τοπίο της ερήμου σε αυτή την περιήγηση.

11. Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Άποψη ταξιδιώτη που κοιτάζει τον Γαλαξία από το Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.
Εικόνα: Daniel Garrido / Getty Image

Με ελάχιστη φωτορύπανση και ένα σκηνικό γαλήνιας φυσικής ομορφιάς, το Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina προσφέρουν πολλά σημεία παρατήρησης αστεριών. Η παραλία στο Πόρτο Κόβο είναι κρυμμένη μακριά από τα φώτα του χωριού, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για παρατήρηση αστεριών. Τις καθαρές νύχτες, μπορείτε να δείτε τον Γαλαξία με γυμνό μάτι. Η καλύτερη εποχή για παρατήρηση αστεριών είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, όταν οι βροχοπτώσεις είναι περιορισμένες.

Πάρτε μέρος σε αυτή την περιήγηση που ξεκινά από το Λάγκος και διασχίστε μερικούς από τους ψηλότερους παράκτιους βράχους της Πορτογαλίας, μάθετε για την ιστορία και τα φυτά της ακτής και, τέλος, απολαύστε ένα σπιτικό πικνίκ στην κορυφή του βράχου, κάτω από τα αστέρια.

Συμβουλές για την παρατήρηση αστεριών:

  1. Επιλέξτε νύχτες με ελάχιστο φεγγαρόφωτο. Οι νύχτες με νέο φεγγάρι, όταν το φεγγάρι απουσιάζει από τον ουρανό, προσφέρουν την πιο καθαρή θέα των αστεριών και των ουράνιων αντικειμένων.
  2. Κατεβάστε εφαρμογές αστροπαρατήρησης ή έχετε μαζί σας αστρικούς χάρτες που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τα αστέρια και τους αστερισμούς. Αυτά τα εργαλεία βελτιώνουν την κατανόηση του νυχτερινού ουρανού, διευκολύνοντας τον εντοπισμό και την εκτίμηση των ουράνιων θαυμάτων.
  3. Παρακολουθήστε τις μετεωρολογικές προβλέψεις και επιλέξτε νύχτες με ευνοϊκές συνθήκες για να αποφύγετε τη συννεφιά.
  4. Μπορεί να κάνει κρύο, οπότε ντυθείτε ζεστά και φέρτε κουβέρτες για να είστε άνετα κατά τη διάρκεια παρατεταμένων συνεδριών παρατήρησης αστεριών.
  5. Έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή με χειροκίνητες ρυθμίσεις για φωτογραφίες του νυχτερινού ουρανού. Ένα τρίποδο βοηθά στη σταθεροποίηση της φωτογραφικής μηχανής, μειώνοντας το θόλωμα σε λήψεις μακράς έκθεσης.
  6. Πάρτε μέρος σε μια περιήγηση παρατήρησης αστεριών με επικεφαλής ειδικούς. Αυτές οι περιηγήσεις παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα θαύματα του νυχτερινού ουρανού, ακόμη και για εξοπλισμό παρατήρησης των αστεριών, όπως τηλεσκόπια, για μια πιο προσεκτική ματιά στα αστέρια.

You may also like

artpointview.gr @ 2024