Οι Beatles ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το “τελευταίο” τραγούδι τους εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Οι Beatles πρόκειται να κυκλοφορήσουν το “Now And Then” – το “τελευταίο” τραγούδι τους στο οποίο συμμετέχουν και τα τέσσερα μέλη και το οποίο βρίσκεται στα σκαριά για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα την Πέμπτη.

Γιατί έχει σημασία: Το τραγούδι ολοκληρώθηκε εν μέρει με τη χρήση τεχνητής τεχνολογίας, η οποία αλλάζει ραγδαία τη μουσική βιομηχανία.

Λεπτομέρειες: Το τραγούδι γράφτηκε για πρώτη φορά και έγινε demo με φωνητικά και πιάνο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από τον John Lennon, ο οποίος πέθανε το 1980. Η Yoko Ono Lennon, η σύζυγός του, έδωσε στον Paul McCartney μια ηχογράφηση του demo το 1994.

Ο McCarty, ο Ringo Starr και ο George Harrison, ο οποίος πέθανε το 2001, ηχογράφησαν επίσης νέα μέρη και ολοκλήρωσαν μια πρόχειρη μίξη για το “Now And Then” στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ωστόσο, οι τεχνολογικοί περιορισμοί εμπόδισαν το συγκρότημα να ολοκληρώσει το τραγούδι, καθώς δεν είχαν τρόπο να διαχωρίσουν τα φωνητικά του Lennon από το πιάνο για να πετύχουν μια “καθαρή, αδιαφανή μίξη”.

Αυτό άλλαξε με την τεχνολογία ήχου από την WingNut Films του Peter Jackson, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την ταινία “The Beatles: Get Back”.

Η τεχνολογία ήταν σε θέση να διαχωρίσει τα φωνητικά του Lennon από το πιάνο, επιτρέποντας στο συγκρότημα να αναμείξει ακουστική κιθάρα ηχογραφημένη από τον Harrison, ένα νέο κομμάτι ντραμς από τον Starr και νέα κομμάτια μπάσου, κιθάρας, πιάνου και slide guitar από τον McCartney.

Τα δεύτερα φωνητικά από τις αρχικές ηχογραφήσεις των τραγουδιών “Here, There And Everywhere”, “Eleanor Rigby” και “Because,” ενσωματώθηκαν επίσης στο νέο τραγούδι.

Τι λένε: “Εκεί ήταν, η φωνή του John, κρυστάλλινη και καθαρή”, δήλωσε ο McCartney σε δήλωσή του. “Είναι αρκετά συναισθηματικό. Και παίζουμε όλοι σε αυτό, είναι μια γνήσια ηχογράφηση των Beatles”.

Σημειωτέον: Ένα 12λεπτο ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία του τραγουδιού θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι των Beatels στο YouTube την 1η Νοεμβρίου.

πηγη