Γάζα: Ανηλεές ισραηλινό σφυροκόπημα και αναφορές για είσοδο τεθωρακισμένων

Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν ΣαφάντιΥψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς δήλωσε απόψε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον θύλακα.

«Εάν ο Νετανιάχου (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

«Επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που καταγράφονται σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, οι χειρότεροι από την έναρξη του πολέμου.

«Είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF.

Ο ίδιος προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να απομακρυνθούν προς το Νότο: «Θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα στη Γάζα και τα περίχωρά της, και συνεχίζουμε να καλούμε τους ανθρώπους στη Γάζα ότι νότια από εκεί, έχουν καλύτερες συνθήκες».

Σύμφωνα με το CNN στο μεταξύ, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από άρματα μάχης που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επιχειρούν και πολεμικά πλοία από θαλάσσης.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας