Herstmonceux Castle – στο ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας.

Χρονολογείται από το 1441 και είναι κτισμένο με τούβλα και με κτίστες από τη Φλάνδρα Στην Αγγλία του 15ου αιώνα, το τούβλο ήταν κάτι ασυνήθιστο και μάλλον εθεωρείτο είδος πολυτελείας.

Ο πύργος για ένα διάστημα χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία στην Αγγλία. `Εζησε μεγαλεία, άλλαξε πολλές φορές χέρια, διάφοροι δούκες και δούκισες προσμέτρησαν εκεί τη ζωή τους, καταγράφηκαν ίντριγκες και πολιτικές διαμάχες πάντα σε σχέση με το Παλάτι, ανακαινίστηκε αρκετές φορές, οι κήποι του ήταν και παραμένουν εντυπωσιακοί….

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ο πύργος χρησιμοποιήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία Hearts of Oak για την αποθήκευση αρχείων, αλλά υπέστη ζημιές από γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη. Μετά τον πόλεμο με απόφαση της κυβέρνησης έγινε η βάση του αστεροσκοπείου Γκρίνουιτς.

Former Royal Greenwich Observatory, Herstmonceux, East Sussex

Το 1994 μετατράπηκε σε διεθνές κέντρο μελέτης υπό την αιγίδα του Queen’s University (Καναδάς). Συχνά πραγματοποιούνται μεγάλα συνέδρια και παρουσιάσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από επιστήμονες και καθηγητές του Καίμπριτζ και άλλων πανεπιστημίων.