Home Διεθνη Times: Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς ετοίμαζε βάση στην Τουρκία – Στόχος οι επιθέσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ

Times: Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς ετοίμαζε βάση στην Τουρκία – Στόχος οι επιθέσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ

by bot

Times: Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς ετοίμαζε βάση στην Τουρκία – Στόχος οι επιθέσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ

 

Σχέδια της τρομοκρατικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σύμφωνα με τα οποία ετοιμάζει μυστική βάση στην Τουρκία, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Times.

Τα απόρρητα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα περιγράφουν ότι στόχος αυτής της βάσης, που προβλέπεται να έχει και άλλους θύλακες, είναι να γίνονται “συντονισμένες επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και σε χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ”.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, “όπως υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί ανακαλύφθηκε στο σπίτι του Χάμζα Αμπού Σανάμπ, επιτελάρχη του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα Γιαχία Σινουάρ”.

Πυρήνες και σε άλλα μέρη

Η μυστική βάση στην οποία αναφέρονται τα απόρρητα έγγραφα θα έχει πυρήνες και σε άλλα μέρη προκειμένου να οργανώνονται και να εξαπολύονται επιθέσεις. Τα έγγραφα περιήλθαν στην κατοχή των Times από ισραηλινές στρατιωτικές πηγές που φέρονται να τα ανακάλυψαν στη Γάζα.

Σε αυτά περιγράφονται απόπειρες κατάληψης της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και εξηγείται ότι σε αυτές τις ενέργειες των Ισραηλινών οφείλονται οι παλαιστινιακοί “αμυντικοί σχεδιασμοί”, όπως αποκαλείται στα έγγραφα η ίδρυση της βάσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με τον ανώνυμο συντάκτη αυτών των σχεδίων, “δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δράσουμε κάνοντας όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να δημιουργήσουμε στρατιωτικά κέντρα που θα αποτελέσουν τη βάση για ειδικές επιχειρήσεις που θα συμβάλλουν στην τόνωση της αντίστασής μας και σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο τόνωσης του ηθικού.

Τα έγγραφα φέρουν τον γενικό τίτλο: “Ίδρυση βάσης στην Τουρκία” και αφορούν σχεδιασμό σε βάθος τριετίας για τη δημιουργία “πολλών στρατιωτικών πυρήνων και καταφυγίων σε πολλές χώρες” για τη λειτουργία των οποίων θα χρειαστεί “στρατιωτική εκπαίδευση των πυρήνων σε πρακτικές σαμποτάζ και δολοφονιών”.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στους στόχους, δηλαδή τα πρόσωπα που, στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, θα γίνει απόπειρα δολοφονίας τους. Πρόκειται για “αξιωματικούς και επιχειρησιακούς πράκτορες της Μοσάντ”, της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, καθώς και για “Ισραηλινούς σε κομβικές θέσεις με μεγάλη επιρροή”.

Τέλος, στις σχεδιαζόμενες ενέργειες αναφέρονται “σαμποτάζ σε σκάφη του ισραηλινού Ναυτικού” αλλά και επιχειρήσεις “απαγωγής” προσώπων.

πηγη 

You may also like

artpointview.gr @ 2024