Home Life & Art “Το Χάος είπε” Η νέα ποιητική συλλογή της Σόνιας Ζαχαράτου παρουσιάστηκε στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

“Το Χάος είπε” Η νέα ποιητική συλλογή της Σόνιας Ζαχαράτου παρουσιάστηκε στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

by bot

“Το Χάος είπε” Η νέα ποιητική συλλογή της Σόνιας Ζαχαράτου παρουσιάστηκε στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

Η Σόνια Ζαχαράτου, γνωστή και πολύ έμπειρη δημοσιογράφος αλλά και συγγραφέας πολλών ωραίων βιβλίων, στις 2 Ιουλίου παρουσίασε την ποιητική της συλλογή με τον τίτλο:
«Το Χάος είπε», στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, στην Βασ. Σοφίας , δίπλα στο Μεγαρο μουσικής. Το βιβλίο εξεδόθη από τις εκδόσεις «Συρτάρι».
Πολύ ποιοτική και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της παρουσίασης. Συμμετείχαν η φιλόλογος, ποιήτρια Αννα Γρίβα, ο Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Θράκης και ο Γιώργος Βουζουλίδης, ερευνητής ανθρώπινων συστημάτων. Ποιήματα διάβασε η ηθοποιός και συγγραφέας, Σοφία Φιλιππίδου. Το ντουέτο Anima, πλούτισε της αύρα της εκδήλωσης, μουσικά.
Το θέμα «Χάος»επέτρεψε και σε μας να σκεφτούμε πόσα έχει σημάνει στη ζωή εκατομυρίων ανθρώπων στη γη εδώ και αμέτρητους αιώνες ! Δύσκολο να ορίσεις τη λέξη Χάος!
Έγραψα το σύντομο κειμενάκι επιστρέφοντας, αλλά επ’ ευκαιρία θα διατυπώσω & μια σκέψη: αν όλοι γράφαμε ένα τόσο δα ποιηματάκι ελαχίστων λέξεων όταν είμασταν μικρά παιδάκια και στη συνέχεια ένα ποίημα, ένα καθαρόαιμο δικό μας «κάτι» θα μας περίμενε μια πιο πλούσια εφηβεία, μια ανοιχτή πόρτα γνωριμίας με τις Τέχνες και τη λογοτεχνία, ένας πιο ζεστός τρόπος έκφρασης στη ζωή.
Τα λόγια της Σόνιας Ζαχαράτου στο οπισθόφυλλο καλύπτουν όμορφα όσα δεν χωρούν σε ένα σύντομο κειμενάκι σαν το δικό μου:
«Η ποίηση δημιουργήθηκε πριν τον πεζό λόγο, γιατί τρέφεται από τα βαθύτερα αισθήματά μας, γιατί ο ρυθμός συνέδεε και συνδέει τους ανθρώπους, γιατί είναι η αυθόρμητη έκφραση για τους πόθους και τους μεταφυσικούς φόβους μας, για τις ανεξήγητες απορίες, για την υπαρξιακή αγωνία μας».
Καλες διαδρομές στο ποιητικό αυτό υπέροχο βιβλίο.
ΕΦΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ 

You may also like

artpointview.gr @ 2024