Στο πλαίσιο του EUNIC Athens Garden Festival, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδιοργανώνει με το Instituto Cervantes της Αθήνας την πρώτη εκδήλωση του νέου κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί».
20 και μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Αφιερωμένο σε ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του τρόπου ζωής μας, το Athens Garden Festival θα αναδείξει πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης για την πόλη, συζητήσεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη φύση αλλά και χώρους συλλογικού στοχασμού που θα μας φέρουν κοντά, μετά τα πολύμηνα απαγορευτικά, μέσα από τη λογοτεχνία και την τέχνη.
Οι κάτοικοι των πόλεων συνειδητοποίησαν κατά τη διάρκεια των απαγορευτικών τη σημασία της επαφής με τη φύση για την προσωπική τους ευεξία και το βαθμό στον οποίο η επαφή αυτή κατάφερε να βελτιώσει τη ζωή τους κατά την περίοδο αυτή. Εφόσον δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να ζούμε στη φύση, θα πρέπει να επαναφέρουμε τη φύση στην πόλη και στον αστικό τρόπο ζωής μας, τόσο στο σπίτι όσο και στις γειτονιές μας.
Οι γαλλικές, ισπανικές και ελληνικές καινοτόμες λύσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μας προσκαλούν να σκεφτούμε τρόπους εμπλουτισμού και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από τεχνολογίες που βασίζονται στη φύση. Από την ενέργεια έως τη γεωργία και μέσα από την απορρύπανση και τη βελτιστοποίηση των φυσικών πόρων, 4 καινοτόμοι μας υπενθυμίζουν ότι η φύση αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις και στα όρια της αστικής ανάπτυξης.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων και για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διασταυρούμενων απόψεων, το κοινό καλείται να συμμετάσχει στη συζήτηση και να δει από κοντά καινοτόμες λύσεις και προτάσεις, κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ που θα ακολουθήσει.
Την βραδιά συντονίζει η Νικολέττα Κοτρωνάρου, συντονίστρια του Athens Digital Lab (Δήμος Αθηναίων), σύμβουλος μάρκετινγκ-επικοινωνίας και σύμβουλος καινοτομίας.
Πρόγραμμα – Auditorium Theo Angelopoulos (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – IFG, Σίνα 31):
19.30 – 20.45 : Παρουσίαση τεσσάρων καινοτόμων πράσινων λύσεων στην υπηρεσία των κατοίκων των πόλεων
• CityCrop: Χρήστος Ραυτογιάννης (Ελλάδα)
• Vertuo: Elodie Stephan και Baptiste Laurent (Γαλλία)
• Emasesa: Benigno López Villa (Ισπανία)
• Mantis Business Innovation: Niki Karali (Ελλάδα)
20.45 – 21.30: Συζήτηση
21.30 – : Έκθεση και ελαφρύ κοκτέιλ
(*)
- Με βάση τις οδηγίες των ελληνικών αρχών η είσοδος στο Γαλλικό Ινστιτούτο επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή αρνητικού rapid-test που έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν, και μέχρι την πλήρωση των 180 θέσεων για καθήμενους σύμφωνα με την καθορισμένη από τα μέτρα χωρητικότητα.
- Για την είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση κατά την είσοδο.
- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
- Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστά-σεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.