Η κέρινη φιγούρα του Kanye West απομακρύνθηκε από το Madame Tussauds

Το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Λονδίνου Madame Tussauds δήλωσε ότι έχει απομακρύνει την κέρινη φιγούρα του Kanye West από τη δημόσια θέα. Η κίνηση αυτή  έρχεται μετά από αναρτήσεις με αντισημιτικά σχόλια του ράπερ στον λογαριασμό του στο Twitter και τον τερματισμό της συμφωνίας  που είχε ο  West με την Adidas. Το ομοίωμα του West, ο οποίος άλλαξε νομικά το όνομά του σε Ye, έχει πλέον μεταφερθεί σε αρχείο από το μουσείο.

Εκπρόσωπος του μουσειου Madame Tussauds στο Λονδίνο δήλωσε ότι το μουσείο “ακούει” το κοινό σχετικά με το “τι περιμένει να δει”.

Το ειδώλιο του ράπερ εμφανίστηκε αρχικά στο μουσείο το 2015 μαζί με ένα κέρινο ομοίωμα της τότε συζύγου του Kim Kardashian.

Η απόφαση του μουσείου έρχεται μετά από διάφορα και μάλλον αμφιλεγόμενα γεγονότα και δηλώσεις που αφορούν τον West, όπως όταν φόρεσε ένα μπλουζάκι “White Lives Matter” στην παρουσίαση της τελευταίας του συλλογής στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Λίγες ημέρες αργότερα, ο ίδιος ανήρτησε αντισημιτικά σχόλια στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Ye εγκαταλείφθηκε από τους ατζέντηδες ταλέντων του CAA. Η μητρική εταιρεία της δισκογραφικής του εταιρείας, Universal Music, εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter λέγοντας ότι “δεν υπάρχει θέση για τον αντισημιτισμό στην κοινωνία μας”. Ένα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για τον ίδιο έχει επίσης μπει στο ράφι

Εκπρόσωπος του μουσείου Madame Tussauds δήλωσε: “Η φιγούρα του Ye αποσύρθηκε από τον όροφο όπου είχε τοποθετηθεί και τώρα είναι στο αρχείο μας. Κάθε προφίλ κερδίζει τη θέση του στο Madame Tussauds του Λονδίνου και ακούμε τους επισκέπτες μας και το κοινό για το ποιον περιμένουν να δουν στην έκθεση”.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas δήλωσε ότι τερματίζει την παραγωγή του Yeezy, της συνεργασίας της με τον West, και αποσύρει όλα τα προϊόντα από την πώληση “με άμεση ισχύ”.

Τα οικονομικά του ράπερ έχουν επίσης δεχθεί πλήγμα μετά τα επεισόδια, σύμφωνα με το Forbes, το οποίο εκτιμά ότι η αξία της περιουσίας του έχει πέσει από τα 2 δισ. δολάρια (1,5 δισ. λίρες) στα 400 εκατ. δολάρια (349 εκατ. λίρες).

BBC