“TεFRα” και “Snookums Shotguns / Αγαπουλίνια Καραμπίνες”.

“TεFRα”/  400 τεφροδόχοι από πευκοβελόνες κι ένας σχολιασμός για τη διάσταση της θνητότητας και του εφήμερου στοιχείου, κυρίως δε για την αναπάντητη σχέση του ανθρώπου με το Θάνατο. Από τη Μάρθα Δημητρακοπούλου την οποία μπορούμε να συναντήσουμε στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου .

“Snookums Shotguns / Αγαπουλίνια Καραμπίνες”.  Στον ίδιο εικαστικό χώρο θα συναντήσουμε και την Τζωρτζίνα Καπράλου με την εντυπωσιακή της δουλειά εμπνευσμένη από τον Ταραντίνο.

Η Τζωρτζίνα Καπράλου χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως εργαλείο έρευνας και μυθοπλασίας. Το στυλ της προσέγγισής της είναι εμπνευσμένο από τον Αμερικανό σκηνοθέτη, Κουέντιν Ταραντίνο: χαρακτηρίζεται από μη γραμμική αφήγηση, σατιρικές και κοφτερές αντιπαραθέσεις.

Snookums Shotguns “Any of you fucking pricks move and I’ll execute every motherfucking last one of ya! From Pulp Fiction, 1994

Έχοντας συνδέσει το όνομά του με τον άγριο μεταμοντέρνο κινηματογράφο, ο πιο cool σκηνοθέτης της Αμερικής, ο Κουέντιν Ταραντίνο, είναι έτοιμος να μας αφηγηθεί το ολοκαίνουργιο κινηματογραφικό του παραμύθι: “Snookums Shotguns”.

Αυτή θα μπορούσε αβίαστα να είναι η εισαγωγή για το πρώτο καλλιτεχνικό εγχείρημα της πρωτοεμφανιζόμενης Τζωρτζίνας Καπράλου. Γεννημένη το 1994 στην Αθήνα, χρησιμοποιεί  το διαδίκτυο ως εργαλείο έρευνας και μυθοπλαστικής δημιουργίας. Το ύφος της προσέγγισής της είναι εμφανώς ταραντονικό: χαρακτηρίζεται από στυλιζαρισμένη βία, μη γραμμική αφήγηση, σατιρικές και οξείες αντιθέσεις.

Στη συγκεκριμένη ενότητα, βυθίζεται στους διαδικτυακούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να βρει το τέλειο κυνηγόσκυλο για τον πατέρα της – κυνηγό. Τα δαιδαλώδη μονοπάτια του διαδικτύου την φέρνουν σε επαφή με εκτροφείς από τον αμερικανικό Νότο, καθώς και με εκπαιδευτές σκύλων που ειδικεύονται στα κυνηγετικά σκυλιά, αυτά της ράτσας plotthound, που είναι περισσότερο γνωστά για την αγριότητά τους, ιδανικά για το κυνήγι μεγάλων ζώων, όπως η αμερικανική μαύρη αρκούδα και το αγριογούρουνο.

πηγη

Τζωρτζίνα Καπράλου

Info: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα | 2/11-23/12 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ.: 3-8 μ.μ., Τετ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη