Η τεχνητή νοημοσύνη αθροίζει πληροφορίες, αλλά η δυσλεξία καινοτομεί

Made by dyslexia. Καινοτόμες συζητήσεις στο Linkedin για τη δυσλεξία και το πώς τα δυσλεκτικά άτομα σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημόσυνη μπορεί να αποδειχτούν…θησαυροί για τις επιχειρήσεις. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, δυσλεκτικός ο ίδιος, εξηγεί το πώς, αφήνοντας πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και για τις δύο πλευρές: άτομα και επιχειρήσεις.

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, ζούμε και αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας και με τόσα άλλα σημεία επαφής της ζωής μας. Ωστόσο, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη αθροίζει, οι δεξιότητες σκέψης της δυσλεξίας καινοτομούν.

Αν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, η ΤΝ θα μπορούσε να είναι ο τέλειος συγκυβερνήτης για τους δυσλεκτικούς, ώστε να προχωρήσει πραγματικά ο κόσμος μπροστά. Υπό το πρίσμα αυτό, η Virgin και το Made By Dyslexia έχουν ξεκινήσει μια λαμπρή εκστρατεία για να δείξουν τι είναι δυνατό να γίνει αν η τεχνητή νοημοσύνη και η δυσλεξική σκέψη συναντηθούν.

Δείτε τον σύνδεσμο:

Η  ταινία τα λέει όλα

Όπως δείχνει η ταινία, η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις κοινωνικές δεξιότητες που έχουν υψηλό δείκτη στους δυσλεκτικούς – όπως η καινοτομία, η πλάγια σκέψη, η επίλυση σύνθετων προβλημάτων και η επικοινωνία.

Αν ζητήσετε από την ΤΝ συμβουλές για το πώς να κλιμακώσετε μια μάρκα που έχει δισκογραφική εταιρεία – προσφέρει πολύτιμες γνώσεις, αλλά η λύση στερείται δημιουργικού ενστίκτου και αυθόρμητης λήψης αποφάσεων. Αν δεν είχα βασιστεί στη διαίσθησή μου, την πλάγια σκέψη και την προθυμία μου να αναλάβω ρίσκο, δεν θα είχα ποτέ μεταπηδήσει από την κλιμάκωση μιας δισκογραφικής εταιρείας στην έναρξη μιας αεροπορικής εταιρείας – η οποία ήταν μια κίνηση που κλιμάκωσε τη Virgin στο εμπορικό σήμα που είναι σήμερα.

Μαζί, οι δυσλεξικοί στοχαστές και η ΤΝ αποτελούν μια ασταμάτητη δύναμη, γι’ αυτό είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ότι το 72% των δυσλεξικών να θεωρούν τα εργαλεία ΤΝ (όπως το ChatGPT) ως ζωτικό σημείο εκκίνησης για τα έργα και τις ιδέες τους – σύμφωνα με νέα έρευνα των Made By Dyslexia και Randstad Enterprise.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι δυσλεκτικοί έχουν απεριόριστη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά πρέπει όλοι να καλωσορίσουν τα δυσλεκτικά μυαλά μας.

Αν οι επιχειρήσεις δεν το κάνουν αυτό, κινδυνεύουν να μείνουν πίσω. Όπως τονίστηκε στην έκθεση Value of Dyslexia, οι δεξιότητες των δυσλεξικών θα αντικατοπτρίζουν τις μελλοντικές ανάγκες δεξιοτήτων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μέχρι το 2025.

Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία έχουν προχωρήσει η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη, αυτή η διασταύρωση έφτασε δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.


Με όλα αυτά κατά νου, είναι ανησυχητικό να βλέπουμε μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού πιστεύουν ότι κατανοούν και υποστηρίζουν τη δυσλεξία στον εργασιακό χώρο, σε σχέση με την εμπειρία των ίδιων των δυσλεκτικών ατόμων. Η νέα έρευνα δείχνει επίσης ότι το 66% των επαγγελματιών Ανθρώπινου Δυναμικού πιστεύουν ότι διαθέτουν δομές υποστήριξης για τη δυσλεξία, ωστόσο μόνο το 16% των δυσλεξικών αισθάνονται ότι υποστηρίζονται στο χώρο εργασίας. Είναι ακόμη πιο λυπηρό να βλέπουμε ότι μόνο το 14% των δυσλεκτικών εργαζομένων πιστεύει ότι ο χώρος εργασίας τους κατανοεί την αξία της δυσλεκτικής σκέψης. Υπάρχει σαφώς δουλειά που πρέπει να γίνει εδώ.

Για να ενδυναμώσετε τη δυσλεξική σκέψη στον εργασιακό χώρο (κάτι που έχει το διπλό όφελος να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων σας και της επιχείρησής σας), πρέπει να κατανοήσετε τις δεξιότητες της δυσλεξικής σκέψης. Για να σας βοηθήσει σε αυτό, το Made By Dyslexia εγκαινιάζει αργότερα φέτος ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον εργασιακό χώρο στο LinkedIn Learning – και μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό τώρα. Η πρόσβαση στο μάθημα θα είναι δωρεάν και χαίρομαι που έχουν εγγραφεί σε αυτό εταιρείες της Virgin από όλο τον κόσμο – από την Virgin Australia, την Virgin Active Singapore, την Virgin Plus Canada και την Virgin Voyages. Είναι ένα τόσο διορατικό μάθημα, σχεδιασμένο από τους ειδικούς του Made By Dyslexia για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με το πώς να κατανοήσουν, να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τη δυσλεξική σκέψη στον εργασιακό χώρο και να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες για το μέλλον.