Ο Andrea Bonaceto (Πίζα, 1989) είναι Ιταλός καλλιτέχνης και επιχειρηματίας. Είναι ευρέως γνωστός για την καλλιτεχνική του πρακτική που εξερευνά τη διασταύρωση μεταξύ της εικαστικής τέχνης, της ποίησης και της τεχνολογίας.

Ο Andrea Bonaceto δεν έχει επίσημο καλλιτεχνικό υπόβαθρο. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πίζας και στη Scuola Superiore Sant’Anna και Χρηματοοικονομικά στο Imperial College του Λονδίνου. Ασχολείται με τον χώρο του blockchain από τις πρώτες μέρες, είναι μεταξύ των ιδρυτικών εταίρων της Eterna Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας που επικεντρώνεται σε αυτή την τεχνολογία. Ο Andrea είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών (FRSA).

Αφοσιωμένος στη διασταύρωση της τέχνης με την τεχνολογία, τα έργα του δημιουργούνται ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με άλλους, όπως το ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης Sophia, με το οποίο ο Bonaceto κυκλοφόρησε έργα το 2021. Ο Andrea ανέλαβε επίσης να ερμηνεύσει μέσω ενός NFT* την πρώτη σελίδα της εφημερίδας του 1969 που ανακοίνωνε την προσελήνωση στο φεγγάρι,  ύστερα από αίτημα της Corriere della Sera.

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς χώρους και ιδρύματα παγκοσμίως, όπως το Museo della Permanente και το Κέντρο Ψηφιακού Πολιτισμού MEET στο Μιλάνο, το Μουσείο Τέχνης CAFA στο Πεκίνο, το W1 Curates και το Christie’s HQ στο Λονδίνο, η Times Square και η Dreamverse Gallery στη Νέα Υόρκη και το Decentral Art Pavilion στη Βενετία.

Το τελευταίο έργο τέχνης του Andrea με τίτλο Tempus Fugit θα προσφερθεί σε δημοπρασία στον οίκο Phillips από 1-5 Ιουνίου 2023.

Μέσω του blockchain, της τεχνητής νοημοσύνης και της προγραμματιζόμενης τέχνης, ο Bonaceto στοχεύει να μεταφέρει μια διαδραστική αλλά και ενδοσκοπική εμπειρία στο κοινό, αναδεικνύοντας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τις βελτιώσεις που μπορεί να επιφέρει το Web3 στην κοινωνία.

*Τα NFT ή μη ανταλλάξιμες αξίες είναι μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν αντικείμενα πραγματικού κόσμου, όπως έργα τέχνης, φωτογραφίες, λογότυπα, μουσική και άλλες μορφές ψηφιακού περιεχομένου.