Επικοινωνία Μισέλ-Ερντογάν: Συζήτησαν για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και το μεταναστευτικό

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής πρεδρίας.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, το τηλεφώνημα αφορούσε περιφερειακά ζητήματα, πέραν τον συγχαρητηρίων για την νίκη του Τούρκου προέδρου.

Μπροστά το μεταναστευτικό για τον Ερντογάν

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ανάγκη να αυξηθούν οι επαφές σε όλα τα επίπεδα με συγκεκριμένη και θετική ατζέντα για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, η οποία έχει μεγάλη στρατηγική αξία για την Ευρώπη, στην ΕΕ».

«Τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας στους τομείς της επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης, της διασφάλισης της απελευθέρωσης των θεωρήσεων, της διαχείρισης του μεταναστευτικού και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η δίκαιη μεταχείριση έναντι της Τουρκίας και η υποστήριξη της προοπτικής πλήρους ένταξης θα διασφαλίσουν το άνοιγμα νέων οριζόντων στις σχέσεις», ΕΕ-Τουρκίας.