Aρχηγός SVR: Η απόπειρα να πυροδοτηθεί ένας εμφύλιος πόλεμος απέτυχε

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ναρίσκιν αναφερόταν σε αυτό που οι ρωσικές αρχές αποκαλούν ένοπλη ανταρσία του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Πάντως, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία μετά το κάλεσμα του επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν για ανταρσία. Για «προδοσία» και «πισώπλατη μαχαιριά» έκανε λόγο ο πρόεδρος Πούτιν, προειδοποιώντας για «σκληρή απάντηση». «Δεν θα παραδοθούμε», ήταν η απάντηση Πριγκόζιν. Σημαντικές στρατιωτικές υποδομές στο Ροστόφ κατέλαβε η Βάγκνερ. Με ανησυχία παρακολουθεί τα γεγονότα η διεθνής κοινότητα.

Wagner: «Σύντομα η Ρωσία θα έχει νέο πρόεδρο»

Η ομάδα Wagner φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο Πούτιν έκανε λανθασμένη επιλογή και σύντομα η Ρωσία θα έχει νέο πρόεδρο.

 

Ο Πούτιν μίλησε με συμμάχους στη Λευκορωσία και την Κεντρική Ασία. Συγκεκριμένα, μίλησε με τον σύμμαχό του στη Λευκορωσία, τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγιεφ, και τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ.

«Ο πρόεδρος τους ενημέρωσε για την κατάσταση (στη Ρωσία)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Καζακστάν, ο Τοκάγιεφ είπε στον Πούτιν ότι τα γεγονότα στη Ρωσία είναι «εσωτερική υπόθεση» και ο Πούτιν τον ευχαρίστησε για την «κατανόηση».

Πριγκόζιν: Η Ουκρανία δεν απειλούσε τη Ρωσία – Ο Πούτιν εξαπατήθηκε

Σε ένα βίντεο διάρκειας μισής ώρας στο Telegram, ο ιδρυτής της διαβόητης μισθοφορικής ομάδας Wagner, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία δεν αντιμετώπιζε καμία άμεση απειλή από την Ουκρανία, όταν εισέβαλε τον Φεβρουάριο του 2022.

Prigozhin released today a new interview going over the current state of affairs as well as looking back at the events preceding the start of the “SMO”. In this first bit, he explains that the Donbas was plundered by Russians since 2014 and the 2022 war began for reasons very different from those advertised to the public.