Η σεξιστική δήλωση Τζήμερου κατά της Σοφίας Ζαχαράκη και η απάντηση της υπουργού

Η Ζαχαράκη απάντησε στην χυδαία επίθεση του Τζήμερου: Οι προσωπικές μου επιλογές δεν αφορούν κανέναν

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα στήριξης στη Σοφία Ζαχαράκη, τη νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη δέχθηκε μια απαράδεκτη σεξιστική επίθεση από τον Θάνο Τζήμερο.

Αποτέλεσμα του σεξιστικού σχολίου προς την Σοφία Ζαχαράκη ήταν γύρω από την ίδια να υψωθεί ένα διακομματικό τείχος προστασίας, αφού αρκετά πολιτικά πρόσωπα της χώρας -ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους- βγήκαν μπροστά και καταδίκασαν τις δηλώσεις Τζήμερου, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή τους στη Σοφία Ζαχαράκη, υπουργό του νεοσύστατου υπουργείου.
Ο Θάνος Τζήμερος που έχει ανακοινώσει πως ο πολιτικός του κύκλος έχει πλέον κλείσει, αφού εδώ και καιρό δεν κατάφερνε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό που θα του εξασφάλιζε μια έστω οριακή είσοδο στη Βουλή, επιτέθηκε στην κυρία Ζαχαράκη με το… καλημέρα. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

Η απάντηση Ζαχαράκη στον Τζήμερο

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη έφτασε νωρίς σήμερα στο νέο υπουργείο, και σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους απάντησε και στον Θάνο Τζήμερο που τη χαρακτήρισε «άγαμη και άτεκνη».

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Σίγουρα πάντως η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», συμπλήρωσε.
ΠΗΓΗ