Μεταναστευτική κρίση στη Νέα Υόρκη: Εικόνες σοκ στην καρδιά του Μανχάταν, εκατοντάδες κοιμούνται στο πεζοδρόμιο

Μια σημαντική μεταναστευτική κρίση ζει η Νέα Υόρκη, καθώς εκατοντάδες μετανάστες αναγκάζονται να κοιμούνται έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt στο Μανχάταν, που αποτελεί ένα άτυπο hot spot.

Σωρεία αιτούντων άσυλο, προερχόμενοι από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, παρατάχθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που αποτελεί χώρο φιλοξενίας μεταναστών, για να κοιμηθούν τη νύχτα πάνω σε χαρτόνια, επειδή πλέον η χωρητικότητα του κτιρίου δεν επαρκεί για να τους φιλοξενήσει.

«Θέλω μια καλύτερη ζωή», είπε ένας μετανάστης στη διαδικτυακή έκδοση της DailyMail. Ο τεράστιος αριθμός μεταναστών που φτάνουν από τις νότιες πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς χιλιάδες αιτούντες άσυλο πέρασαν στην πλευρά των ΗΠΑ, έχοντας διασχίσει τα σύνορα με το Μεξικό.

Νέα Υόρκη: Περίπου 56.000 αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται σε 200 αυτοσχέδιους χώρους
Το ξενοδοχείο Roosevelt, το οποίο έκλεισε πριν από 3 χρόνια, είναι ένα από τα πολλά που έχουν μετατραπεί σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, καθώς η πόλη παλεύει με την εισροή μεταναστών. Η Νέα Υόρκη δεσμεύεται από ένα διάταγμα που ισχύει εδώ και δεκαετίες και το οποίο την υποχρεώνει να παρέχει καταφύγιο σε όσους δεν έχουν σπίτι.

Ως αποτέλεσμα, το «Roosevelt» και άλλα παρόμοια καταλύματα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Times Square, το μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Empire State Building, έχουν γίνει κόμβοι φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών

Το Σαββατοκύριακο μοιράστηκαν στους μετανάστες μικρά κόκκινα εισιτήρια, τα οποία είχαν επάνω τους αριθμούς και κάθε τόσο οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου έβγαιναν και καλούσαν τους κατόχους τους να μπουν στο κλιματιζόμενο λόμπι. Οι υπόλοιποι αναγκάζονταν να περιμένουν έξω στη ζέστη για το πότε θα έρθει η σειρά τους.

Οι εικόνες από τους ανθρώπους που με απελπισία περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους, προκαλεί σοκ. Οι εθνικότητές τους είναι πολλές, όπως μαρτυρούν και οι γλώσσες που μιλούν: ισπανικά, γαλλικά και αραβικά.

Η πόλη λέει ότι περισσότεροι από 93.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν μέσω του συστήματος εισαγωγής από τον Απρίλιο του 2022. Μερικοί από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν πάει στη Νέα Υόρκη, έχουν μεταφερθεί με λεωφορείο από τη Φλόριντα και το Τέξας, καθώς οι συντηρητικές κυβερνήσεις των συγκεκριμένων πολιτειών υποστηρίζουν ότι οι προοδευτικές πόλεις πρέπει να μοιραστούν το βάρος

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, έστειλε περίπου 9.700 αιτούντες άσυλο στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Politico.

Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί επί του παρόντος περισσότερους από 56.000 μετανάστες σε περίπου 200 αυτοσχέδιους χώρους. Χιλιάδες άλλοι βρίσκονται στο σύστημα καταφυγίων της πόλης.

https://youtu.be/pT8rruL-xM4

Πηγή: iefimerida.gr