Home Διεθνη Περιμένοντας την Μαρίν Λεπέν

Περιμένοντας την Μαρίν Λεπέν

by bot

Περιμένοντας την Μαρίν Λεπέν

Η Journal du Dimanche είναι μια παραδοσιακή εβδομαδιαία εφημερίδα που ανήκε στον ευρύτερο χώρο της γαλλικής λαϊκής δεξιάς.

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος/ Kreport.gr

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας αποφάσισε να αλλάξει το πολιτικό στίγμα της εφημερίδας και να προβάλλει την Ακροδεξιά δηλαδή τον Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν.

Είναι προφανές ότι όταν τα ΜΜΕ αλλάζουν γραμμή οσμίζονται ότι το πολιτικό ρεύμα αλλάζει και ότι όσο πιο νωρίς θα αποτυπωθεί η διαπλοκή με την επόμενη κυβέρνηση τόσο το καλύτερο.

Οι επόμενες εκλογές στην Γαλλία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν την Ανοιξη του 2027 εκτός εάν ο Μακρόν διαλύσει την Βουλή η παραιτηθεί πριν ολοκληρώσει την δεύτερη και τελευταία πενταετή θητεία του.

Η Λεπέν που έχει κάνει ριζικό πολιτικό λίφτινγκ στην Ακροδεξιά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αξιοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την αποδοχή της Μελόνι ως κανονικότητας από την Ε.Ε και τις ΗΠΑ.

Με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η λειτουργία της Ευρωζώνης και δεν αμφισβητείται η μόνιμη περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και ότι δεν αμφισβητείται η ηγεμονία των ΗΠΑ στην Δύση χθες η Ιταλία και αύριο η Γαλλία μπορούν να κυβερνώνται από την Ακροδεξιά και να είναι αποδεκτές ως κανονικότητα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια μπορεί να αποδειχθούν ασκήσεις επί χάρτου καθώς τουλάχιστον σε ότι αφορά την Γαλλία πρόκειται για ένα ηφαίστειο που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

 

H Journal de Dimanche πρωτοεμφανίστηκε το 1948, σήμερα πουλάει περί τα 130.000 φύλλα και λίγο-πολύ φημίζεται για τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της. Εδώ και σχεδόν σαράντα ημέρες οι περίπου 150 δημοσιογράφοι της εφημερίδας απεργούσαν – η απεργία έληξε χθες –  αντιδρώντας στην απόφαση των νέων ιδιοκτητών (της οικογένειας των Μπολορέ που πρόσκεινται στη γαλλική Ακροδεξιά) να διορίσουν διευθυντή τους τον Ζεφρουά Λεζέν, έναν τριαντατετράχρονο δημοσιογράφο-πολιτικό σύμβουλο, γνωστό για τις υπερσυντηρητικές αντιλήψεις του και για τα ρατσιστικά σχόλιά του, τα οποία συχνά τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τη γαλλική Δικαιοσύνη.

You may also like

artpointview.gr @ 2024