Θα ξεπεράσουν τις έξι χιλιάδες οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην ανατολική πόλη Ντέρνα της Λιβύης. Πολλές είναι οι χώρες που σπεύδουν σε βοήθεια, μεταξύ αυτών και τη ΕΕ.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποκατάστασης στην παράκτια πόλη που χτυπήθηκε από την καταιγίδα Daniel.

Οι διασώστες και οι αυτοκινητοπομπές βοήθειας πασχίζουν να φτάσουν στη Ντέρνα, στην οποία έχει απομείνει μόνο ένας λειτουργικός δρόμος που οδηγεί σε αυτήν.

Ο αντιδήμαρχος της Ντέρνα λέει ότι ο τρόπος με τον οποίο χτίστηκε η πόλη έβαλε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην άμεση πορεία του νερού. διαδραστικό – Ντέρνα Λιβύη καταιγίδα Ντάνιελ

Ποιες χώρες προσέφεραν ή δεσμεύτηκαν να προσφέρουν βοήθεια για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

Κατάρ: Τουλάχιστον δύο αεροπλάνα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια που περιλάμβανε εξοπλισμό για ένα νοσοκομείο πεδίου, αντλίες νερού, σκηνές και κουβέρτες.

Η Τουρκία: Η Τουρκία, η οποία έχει καταφύγει στην Τουρκία, έχει καταφύγει στην Τουρκία: Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι στέλνει τρία αεροσκάφη για τη μεταφορά ομάδας διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ομάδα διάσωσης θα περιλαμβάνει 168 άτομα προσωπικό, δύο οχήματα έρευνας και διάσωσης και δύο βάρκες διάσωσης.

Ιταλία: Η Ιταλία, η οποία θα διαθέσει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των καταστροφών: Η Ιταλία δήλωσε ότι μια ομάδα που περιλαμβάνει πυροσβέστες, και αξιωματούχους πολιτικής προστασίας αναχωρεί για τη Λιβύη.

ΗΑΕ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν δύο αεροπλάνα βοήθειας που μετέφεραν 150 τόνους επειγόντων τροφίμων, βοήθειας και ιατρικών προμηθειών.

Ισπανία: συνεισφέρει περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια

Ηνωμένο Βασίλειο: Δεσμεύτηκε να στείλει βοήθεια ύψους $1.25m

Κομισιόν: θα στείλει βοήθεια από τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία. Μεταξύ άλλων στέλνονται ήδη σκηνές, ράντζα, κουβέρτες, 80 ηλεκτρικές γεννήτριες, τρόφιμα, σκηνές νοσοκομείων και δεξαμενές νερού, διευκρινίζει δελτίο τύπου της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη «να συντονίσει άλλες προσφορές βοήθειας».