Home Life & Art Marina Abramović – Royal Academy of Art – London

Marina Abramović – Royal Academy of Art – London

by bot

 

  • I cannot do anything without an audience, I need their energy.

    Marina Abramović

Κατά τη διάρκεια της αξιοσημείωτης 50χρονης καριέρας της, η Abramović έχει γοητεύσει το κοινό με έργα που ξεπερνούν τα όρια τόσο του σώματος όσο και του μυαλού.

Η Marina Abramović είναι γνωστή για το ότι ξεπερνά τα όρια του σώματος και του μυαλού της και στην τελευταία μας έκθεση καλεί τους επισκέπτες να κάνουν το ίδιο.

Με ζωντανές περφόρμανς που αναδημιουργούνται από την επόμενη γενιά καλλιτεχνών περφόρμανς και πολλά άλλα από όλη την καριέρα της Abramović, αυτή η έκθεση στη Royal Academy of Arts είναι για σας. Εσείς πρέπει να τη ζήσετε.

Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας της, η Abramović έχει γοητεύσει το κοινό με έργα που ξεπερνούν τα όρια τόσο του σώματος όσο και του νου.

Η έκθεσή Royal Academy of Arts, London αποτελεί μια επισκόπηση της πρακτικής της. Είναι οργανωμένη θεματικά για να αναδείξει μερικά από τα διαχρονικά ενδιαφέροντά της – τη σημασία της συμμετοχής του κοινού, την υπέρβαση των ορίων του σώματος, την άντληση ενέργειας από τη φύση και την ανάπτυξη νοήματος μέσω της τελετουργίας.

Πρώιμες παραστάσεις
Το 1974, η Abramović τοποθέτησε 72 αντικείμενα σε ένα τραπέζι στο Studio Morra στη Νάπολη, μεταξύ των οποίων κραγιόν, ψαλίδι, φτερά, ένα τριαντάφυλλο, μια σφαίρα και ένα όπλο. Στάθηκε στη γκαλερί για έξι ώρες, δίπλα σε μια γραπτή οδηγία ότι τα αντικείμενα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πάνω της “όπως επιθυμούσε”. Η ίδια ονόμασε την παράσταση Ρυθμός 0.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι επισκέπτες έκαναν γκράφιτι στο σώμα της με το κραγιόν, έκοψαν τα ρούχα της με το ψαλίδι, τοποθέτησαν το γεμάτο όπλο στο χέρι της και το σημάδεψαν στο κεφάλι της

Πολλά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το performance έργο της Abramović μπορούν να βρεθούν στο Rhythm 0 – χρησιμοποίησε το σώμα της ως αντικείμενο του έργου της καθώς και ως μέσο- δοκίμασε τα όρια της σωματικής και πνευματικής της αντοχής- και χρησιμοποίησε την άμεση σχέση με το κοινό της για να δημιουργήσει το έργο της.

“Ο ίδιος χρόνος που δαπανάται για την κατασκευή του έργου δαπανάται για να αποφασίσει πώς θα καταγραφεί το έργο, επειδή αυτό το ντοκουμέντο μένει για πάντα”, λέει η Abramović. Η έκθεσή μας επαναφέρει έργα όπως τα Rhythm 0, The Artist is Present και Balkan Baroque χρησιμοποιώντας βίντεο και εγκαταστάσεις που έχουν αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με την καλλιτέχνιδα.

Gallery view of the Marina Abramović exhibition at the Royal Academy of Arts, London, from 23 September 2023 – 1 January 2024, showing Imponderabilia, 1977/2023. Live performance by Emma Fisher and Duarte Melo, 60 minutes

Η επόμενη γενιά καλλιτεχνών performance
Τέσσερα από τα αξιοσημείωτα έργα της Abramović επανεκτελούνται στην έκθεση από την επόμενη γενιά καλλιτεχνών περφόρμανς, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη μέθοδο Marina Abramović.

Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία να βιώσετε από πρώτο χέρι τον εκπληκτικό αντίκτυπο και την οικειότητα των ζωντανών περφόρμανς της Abramović.

 

Κατάλογος έκθεσης
Αυτός ο νέος τίτλος καταγράφει παραστάσεις μερικών από τα πιο γνωστά και ριζοσπαστικά έργα της Abramović, καθώς και νέα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση της RA. Μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας σας επιτρέπει ακόμη και να παρακολουθείτε ταινίες από τις πρωτότυπες παραστάσεις του Abramović, ενώ διαβάζετε.

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024