Home Life & Art Fashioration project, Μόδα και παράδοση στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Fashioration project, Μόδα και παράδοση στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

by bot
Fashioration project
Μόδα και παράδοση στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στις 7.30 μ.μ.
Προσκληση στο Fashion Gala με τις δημιουργίες των νέων από 5 Βαλκανικές χώρες.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συμμετεχοντες από 5 χώρες. Θα παρουσιάσουμε, θα συζητήσουμε και θα αναδείξουμε όλη την πορεία του προγράμματος .
To ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ είναι ο εμπνευστής και συντονιστής αυτού του καινοτόμου Ευρωπαικού προγράμματος που ξεκινησε τον Ιανουαριο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023.
Eξι Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της μόδας και της παράδοσης. Συνεργάζονται, ερευνούν και εκπαιδεύουν νέους σχεδιαστές να αντλούν και να εμπνέονται από τους πολιτισμούς και τις ενδυματολογικές συνήθειες των χωρών και των λαών τους.
Το Fashioration project που επικεντρώνεται. στη μόδα, το ένδυμα, το θεατρικό και καθημερινό κοστούμι, έκανε οργανισμούς από διαφορετικές Βαλκανικές χώρες να συνεργαστούν, να ερευνήσουν βαθιά τις παραδόσεις τους, να βρουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία και να τα συνδέσουν με την σύγχρονη δημιουργία.
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+δέχτηκε την πρωτοποριακή πρόταση των έξι οργανισμών και χρηματοδότησε το Fashiorationproject. Έτσι, για 2 χρόνια οι οργανισμοί DAH theater από την Σερβία, BRAVO από την Βοσνία, PRONA από το Μοντενέγκρο, TOGETHER-FOR-LIFE από την Αλβανία θα συνεργαστούν υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και της ACTION-SYNERGY.
Μετα από σχεδόν 2 χρόνια έρευνας και έμπνευσης από την ιστορία και την παράδοση των χωρών τους και 3 International trainings στην Αθήνα, τα Τίραννα και το Σαραγεβο, ήρθε η στιγμή για την ομάδα των νέων και ταλαντούχων Fashion designers να παρουσιάσουν στην Αθήνα τις δημιουργίες τους.
Φιλοσοφία και η μεθοδολογία του πρότζεκτ συνοψίζεται ως:
«Looking back will bring you forward» , Παράλληλα θα παραδώσει στο κοινό • ένα ειδικευμένο site www.fashioration.eu • μία μέθοδο έρευνας, προσέγγισης και δημιουργίας παρουσιασμένη σαν flip-book • μία πλατφόρμα E-Learning Το υλικό του E-LEARNING, είναι προσβάσιμο μέσω εγγραφής.
Είναι ένα αναλύτικό και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικο σε 14 κεφάλαια με ασκήσεις και προτρέπει τους δημιουργούς να εξερευνήσουν το παρελθόν και να κοιτάξουν πίσω αλλά και μέσα τους, εξερευνώντας νέους δρόμους που θα τους οδηγήσουν σε ένα πιο επιτυχημένο μέλλον.
Ο Ντουλαμάς, το γιλέκο, η φουστανέλα, τα νυφικά κεφάλια, σε συνδυασμό με τις ρηξικέλευθες σύγχρονες δημιουργίες Ελλήνων &Ευρωπαίων, αλλά και την υψηλή ραπτική των Galiano, Gautie , Alexander-Mac-Queen, είναι η αφετηρία για νέα συναρπαστικά σχέδια και κοστούμια.
Απώτερος στόχος να βγουν οι συνθέσεις των νέων δημιουργώνστη δημοσιότητα και να προκαλέσουν νέες τάσεις και μία νέα σχεδιαστική ταυτότητα για τους ίδιους και για την χώρα τους.
Από την πρώτη συνάντηση στην Αθήνα , (Μάιος του 2022) επισκέφτηκαν μουσεία και συλλογές, ανακάλυψαν την ελληνική φορεσιά και μόδα και παρακολούθησαν workshops που οργανώθηκαν από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.
Το ίδιο συνέβει σε κάθε χώρα, ανακαλύπτωντας την ιστορία και την παραδόση των Βαλκανίων μέσα από τη ενδυμασία και τις παραδοσιακές τεχνικές. Ακαδημαικοί και ερευνητές της Μόδας και της Παράδοσης από όλες τις χώρες θα παρουν μέρος σε μια δημιουργική συζήτηση.
Από την Αθήνα θα συμμετεχουν με τις δημιουργίες τους μαθήτριες του Ομίλου Μόδας ΠανΣΙΚ. Μία σχολή που στηρίζει την ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου με την συνέχιση των χειροποίητων τεχνικών για ένα πιο βιώσημο μέλον στην Μόδα.
Ημερα Εκδήλωσης: Παρασκευή 29.09.2023 στις 19.30 διάρκεια 2,5 ώρες
Η εκδήλωση θα είναι μόνο στα Αγγλικά .
Στο θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων στην Κυψέλη
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ 210-8656004, 201-8679535
Η ενδυματολόγος Μίκα Πανάγου και το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Η ενδυματολόγος– σκηνογράφος Μίκα Πανάγου είναι απόφοιτος της Σχολή Βακαλώ το 1992 και του MarymountUniversity, Washington D.C. USA, Bachelor of Arts and Sciences το 1994. Έχει διδάξει Ιστορία του Κοστουμιού στις Σχολή Μόδας Βελουδάκη και πλέον διδάσκει στη Σχολή Μόδας PanSik, ένα πρωτότυπο μάθημα έρευνας και μελέτης των εποχών μέσω εικαστικών κατασκευών ενδύματος και αξεσουάρ μόδας. Επίσης, διευθύνει workshop σχετικά με τη μάσκα και το ένδυμα της Αρχαίας τραγωδίας και στα αγγλικά για ξένους επισκέπτες. Είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων Creative Europe σχετικά με το θέατρο, τη μυθολογία και την εκπαίδευση.
Έχει σχεδιάσει τα σκηνικά και τα κοστούμια σε περισσότερες από 60 θεατρικές παραστάσεις, έχοντας εξειδίκευση στο παιδικό θέατρο και με ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτότυπες θεατρικές και ενδυματολογικές κατασκευές (καπέλα, μάσκες, κούκλες και σκηνικά αντικείμενα). Είναι βασικό στέλεχος του Θεάτρου Αερόπλοιο & Τόπος Αλλού και υπεύθυνη σχεδιασμού του project “Costume and Time” που αφορά αποκλειστικά την ιστορία του ενδύματος στην Ελλάδα από το 1900-1960. Διαθέτει προσωπική συλλογή αυθεντικών ενδυμάτων και αξεσουάρ του 20ού αιώνα. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ενδυμασιολογίας, με ενεργή ερευνητική συμμετοχή. Η Μίκα Πανάγου,που έχει και τη γενική επίβλεψη του project, ως μόνιμη costumedesigner του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ,θα εκμεταλλευτεί τη μεγάλη συλλογή κοστουμιών του θεάτρου, που συμμετέχει επίσης στο project, δανείζοντας κοστούμια και ανοίγοντας το βεστιάριο του που αποτελείται από 850 και πλέον κοστούμια.

You may also like

artpointview.gr @ 2024