Home Life & Art Εκδόσεις Πατάκη. Νέες κυκλοφορίες

Εκδόσεις Πατάκη. Νέες κυκλοφορίες

by bot

Εκδόσεις Πατάκη. Νέες κυκλοφορίες

Ο Χρήστος Χωμενίδης μοιράζεται μαζί μας «ιστορίες και αμαρτίες» στο Ξέρει η πάπια πού είναι η λίμνη, ένα βιβλίο με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία και απαράμιλλο χιούμορ, ενώ δύο βραβευμένοι Αμερικανοί επιστήμονες, ο Ed Tronick και η Claudia M. Gold, φωτίζουν στην Τέχνη του να διαφωνείς τις ρήξεις ως ευκαιρίες για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Επίσης, το νέο βιβλίο της σούπερ δημιουργικής και ευφάνταστης συγγραφέα και εικονογράφου Κατερίνας Κρις

Η μικρή αλχημίστρια – Ένα (σοφό) εγχειρίδιο συναισθημάτων έφτασε για να εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες να… μεταλλάξουν τα συναισθήματά τους και να τα κάνουν πολύχρωμα και λαμπερά!

Η συγγραφέας και αρχαιολόγος Εύη Πίνη επιστρέφει με το νέο της βιβλίο Η κυρά της Ελευσίνας και άλλες ιστορίες.

Ξέρει η πάπια πού είναι η λίμνη. Ιστορίες & αμαρτίες

… Μέσα µου ζει ένας σκάνταλος τύπος, ένας καλικάντζαρος. Θα λαχταρούσε η ζωή µου όλη να είναι πιρουέτες. Να ακροβατώ έξω νου και νόµου, να παραβιάζω ωράρια και να γονιµοποιώ ωάρια, να αδιαφορώ για τις συνέπειες των πράξεών µου – σάµπως αυτοί που τις µετρούν και τις ξαναµετρούν βγάζουν καµία άκρη; Ξεφεύγουν µήπως από το τυχαίο κι από το πρόσκαιρο της ύπαρξης; Να νιώθω τις στιγµές σαν νότες, να υπακούω στον εσωτερικό µου µονάχα ρυθµό… Μέσα µου επιµένει να χοροπηδάει το πιτσιρίκι εκείνο που έκανε διαρκώς ζηµιές, που έβγαζε σε όλους γλώσσα, που ο κόσµος του ήταν άγραφο χαρτί, άλλοτε το ζωγράφιζε, άλλοτε το µουτζούρωνε, κάποτε του έβαζε φωτιά…
Θαυµάζω όσους ξεκινούν για το περίπτερο και βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσµου. Τους όπου γης και πατρίς, τους ανθρώπους-πουλιά. Εγώ είµαι δέντρο. Γίνεται δέντρο το πουλί, πουλί το δέντρο; Ως δέντρο τι µπορείς να ελπίζεις;
Να δροσίζεις όποιους ξαποσταίνουν στον ίσκιο σου. Να σε προτιµούν τα φτερωτά, για να φτιάχνουν τις φωλιές τους. Να απολαµβάνουν τους καρπούς σου τα σκιούρια και οι αλεπουδίτσες. Κυρίως δε, όταν σηκώνεται άνεµος, να φουσκώνουν οι φυλλωσιές σου σαν πανιά καραβιού κι ας σε κρατούν οι ρίζες σου στο ίδιο µέρος. Να κάνεις τον αέρα µουσική κι η µουσική σου να φτάνει εκεί που εσύ δεν θα βρεθείς ποτέ. «Πάλι τραγουδάει το δέντρο…» να λένε.

Τέλος, ο παιδικός μας κατάλογος εμπλουτίζεται με 7 νέους τίτλους γεμάτους πολύχρωμες εικόνες και πολλές δραστηριότητες για μικρά παιδιά!

Η τέχνη του να διαφωνείς

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Γεωργούλια
Πολλές φορές πιστεύουμε ότι το καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας υγιούς σχέσης είναι η τέλεια αρμονία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες, πολυσήμαντες και εν πολλοίς χαοτικές. Κι αυτό δεν είναι ένα αναγκαίο κακό, αντίθετα είναι εξαιρετικά κομβικό στοιχείο της κοινωνικής και της συναισθηματικής ανάπτυξης του ανθρώπου. Το κλασικό «πείραμα του ανέκφραστου προσώπου» του Εντ Τρόνικ αποτελεί εντυπωσιακό παράδειγμα του πώς τα μωρά επηρεάζονται βαθιά από τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των γονέων τους. Το έργο του Τρόνικ, που έμελλε να ασκήσει μεγάλη επιρροή στους ερευνητές των σχέσεων, αποκαλύπτει ότι, παρόλο που η βαθιά αίσθηση του εαυτού μας, ως αποτέλεσμα μιας αναπτυξιακής διαδικασίας, είναι αυτή που μας καθιστά ξεχωριστούς, η επιβίωσή μας εξαρτάται από την επαφή με τους άλλους ανθρώπους. H Τέχνη του να διαφωνείς μας δείχνει στην πράξη πώς η επεξεργασία των διασταυρούμενων μηνυμάτων και των άστοχων προθέσεων –που ακολουθούνται από την επανασύνδεση– είναι το μυστικό για καλύτερες σχέσεις και αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικών, μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης σε δύσκολες περιόδους.

Η κυρά της Ελευσίνας και άλλες ιστορίες

Ο Έντουαρντ Κλαρκ ένιωσε τα γόνατά του να λυγίζουν από τη συγκίνηση και κάθισε σε μια πέτρα. «Τζον…» άρχισε να λέει, «έχω την αίσθηση ότι φτάσαμε στο τέλος…» Ο μαθητής του τον κοίταξε απορημένος. «Τώρα το νιώθω!» συνέχισε ο Κλαρκ. «Το ταξίδι μας είχε έναν σκοπό, έναν προορισμό, μόνο που δεν ήξερα ποιος είναι αυτός. Και σήμερα μου αποκαλύφθηκε!» «Ο προορισμός μας ήταν η Δήμητρα;» «Ναι, αγαπητό μου παιδί. Η Δήμητρα ήταν αυτή που μας κάλεσε στο ιερό της για να γίνουμε οι σωτήρες της!» Η αρπαγή της «θεάς Δήμητρας» από την Ελευσίνα, η αρπαγή της Αφροδίτης από τη Μήλο και των γλυπτών από τον ναό της Αφαίας στην Αίγινα είναι μόνο τρεις από τις πολλές περιπτώσεις λεηλασίας αρχαιοτήτων που συνέβησαν στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα από τα τέλη του 18ου μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα. Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές των τριών αυτών ιστοριών και τις συναρπαστικές τους περιπέτειες και ζήστε την ατμόσφαιρα της εποχής όπου κορυφώθηκε το μεγάλο «κυνήγι των αρχαιοτήτων», λίγα χρόνια πριν ξεσπάσει η επανάσταση του 1821.

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024