Home Επικαιροτητα Καζάνι που βράζει για μία ακόμη φορά η Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια της Χαμάς και του Φουάντ Σουκρ της Χεζμπολάχ.

Καζάνι που βράζει για μία ακόμη φορά η Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια της Χαμάς και του Φουάντ Σουκρ της Χεζμπολάχ.

Ισραήλ – Έκτακτο διάγγελμα Νετανιάχου: «Βαρύ πλήγμα για όποιον εξαπολύσει επίθεση εναντίον μας»

by bot

Καζάνι που βράζει για μία ακόμη φορά η Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια της Χαμάς και του Φουάντ Σουκρ της Χεζμπολάχ.

Το Ιράν υπόσχεται εκδίκηση μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη.

Ο θάνατος ήρθε λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ δήλωσε ότι σκότωσε έναν κορυφαίο διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, τροφοδοτώντας τους φόβους για περιφερειακή σύγκρουση

Ο θάνατος του διοικητή της Χεζμπολάχ γνωστού ως Φουάντ Σουκούρ σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Βηρυτού καθώς και η δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη αλλάζουν πλήρως τους όρους της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, όπως τους γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι επειδή η επίθεση έγινε στην Τεχεράνη, «θεωρούμε την εκδίκησή του καθήκον μας». Ο Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα και την τιμή της και θα κάνει τους «τρομοκράτες κατακτητές να μετανιώσουν για τη δειλή τους ενέργεια».

Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε επισήμως να σχολιάσει τον θάνατο του Χανίγια, αλλά το χτύπημα αναγνωρίστηκε ευρέως ως ισραηλινή επιχείρηση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και πέραν αυτής.

Το Ισραήλ υποσχέθηκε να σκοτώσει όλους τους ηγέτες της Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και οι υπηρεσίες πληροφοριών του έχουν ιστορικό μυστικών δολοφονιών στο εσωτερικό του Ιράν, με στόχο κυρίως επιστήμονες που εργάζονται στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

 

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Amos Yadlin, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του Ισραήλ, περιέγραψε τις επιθέσεις το βράδυ της Τετάρτης ως «δύο ποιοτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων άμυνας του Ισραήλ εναντίον δύο κορυφαίων τρομοκρατών, μία στη Βηρυτό και μία στην Τεχεράνη».

You may also like

artpointview.gr @ 2024