Home Επικαιροτητα ΘΕΑΤΡΟ: Τι θα δούμε τούτο τον παράξενο χειμώνα

ΘΕΑΤΡΟ: Τι θα δούμε τούτο τον παράξενο χειμώνα

Η νέα θεατρική περίοδος. Καινούργιες παραστάσεις κι εκείνες που επαναλαμβάνονται

by bot

Θεατρικός χειμώνας 2024-2025: Οι παραστάσεις που δεν θα χάσουμε

κεντρική φωτογραφία, Θέατρο Κεφαλληνίας, Οταν έκλαψε ο Νίτσε

Όλες οι καινούριες θεατρικές παραστάσεις και εκείνες που επαναλαμβάνονται για δεύτερο ή τρίτο χρόνο τη σεζόν 2024-2025

Θέατρο Νέος Ακάδημος, “Η πόρνη από πάνω”

Το φετινό θεατρικό τοπίο χαρακτηρίζεται από πολλές «επαναλήψεις» παραστάσεων που ξεχώρισαν την προηγούμενη θεατρική σεζόν. Στις νέες παραγωγές θα ξεχωρίσουν αρκετές πρεμιέρες σύγχρονων θεατρικών έργων που συζητιούνται στο εξωτερικό και έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, όπως η «Φάλαινα», το «Prima Facie» ή το μοναδικό «The Second Woman» με τη Στεφανία Γουλιώτη σε μια 24ωρη παράσταση. Παράλληλα, δεν θα λείψουν οι διασκευές κλασικών αριστουργημάτων της παγκόσμιας θεατρικής λογοτεχνίας αλλά και κάποια πολύ ενδιαφέροντα νέα κείμενα Ελλήνων ή ξένων θεατρικών συγγραφέων.

Οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν;

Θέατρο Πορεία, «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Στις επαναλήψεις θα βρούμε παραστάσεις που συζητήθηκαν πολύ και σημείωσαν απανωτά sold out. Για δεύτερη σεζόν, για λίγες και περιορισμένες παραστάσεις συνεχίζουν στο Πορεία το «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Λόρκα και το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι – και τα δυο σε σκηνοθεσία ΔημήτρηΤάρλοου.

Στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος «Οι άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό, μια μεγάλη παραγωγή με 23μελή θίασο, σε σκηνοθεσία ΚωνσταντίναςΝικολαΐδη με τον Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Γιάννη Αγιάννη και στο Ζίνα «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία ΓιώργουΝανούρη, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον κεντρικό ρόλο.

 Άσχημος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Αυγουστίδη, θα συνεχίσει και φέτος, έπειτα από τα soldout της προηγούμενης σεζόν, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Στο Studio του θεάτρου Αργώ ξαναπαίζεται το «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, με τους δυο τους να ενσαρκώνουν τον πατέρα και την κόρη. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή χρονιά, η κωμωδία του Τομ Σέπαρντ -και μετάφραση Μίνου Βολανάκη- «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Παράλληλα, για δεύτερη χρονιά επιστρέφει στο θέατρο Μουσούρη η παράσταση του Στίβεν Κάραμ «The humans» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

You may also like

artpointview.gr @ 2024