Ηνέα κυβέρνηση του Ισραήλ – υπό τον επικεφαλής της εθνικιστικής δεξιάς Ναφτάλι Μπένετ – ενέκρινε τη διεξαγωγή σήμερα πορείας ακροδεξιών ισραηλινών οργανώσεων στις 18:30 σήμερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία κινδυνεύει να οξύνει την ένταση με τους Παλαιστίνιους και να αναζωπυρώσει τη βία.

Χαρακτηρίζοντας την πορεία «πρόκληση», η ισλαμιστική, τρομοκρατική για πολλές χώρες της Δύσης, οργάνωση Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας απειλεί με νέο ξέσπασμα βίας, καλώντας τους Παλαιστινίους να προχωρήσουν σε «ημέρα οργής» στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου, η βία αναζωπυρώθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές με αποτέλεσμα μία εβδομάδα εκατοντάδων τυφλών χτυπημάτων  της Χαμάς εναντίον αμάχων πολιτών του Ισραήλ και απάντηση του Ισραήλ στα τρομοκρατικά χτυπήματα με μπαράζ βομβαρδισμών κατά υποδομών της Χαμάς στη Γάζα.

«Προειδοποιούμε για τις επικίνδυνες επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν από την πρόθεση της δύναμης κατοχής να επιτρέψει σε ακραίους Ισραηλινούς εποίκους να πραγματοποιήσουν την Πορεία των Σημαιών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ αύριο» δήλωσε από την πλευρά του ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ στο Twitter.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ομέρ Μπαρ- Λεβ, υποστήριξε ότι «το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι δικαίωμα όλων σε μια δημοκρατία», δικαιολογώντας την απόφασή του να μην την ακυρώσει και δήλωσε ότι «η αστυνομία είναι έτοιμη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τον εύθραυστο ιστό της συνύπαρξης».

«Έχει έρθει η ώρα το Ισραήλ να απειλήσει τη Χαμάς και όχι η Χαμάς το Ισραήλ» τόνισε ο ακροδεξιός βουλευτής Ιταμάρ Μπεν- Γκβιρ στο Twitter, ο οποίος είναι και εκ των διοργανωτών της πορείας.

 

πηγη ΤΑ ΝΕΑ