Ο μαγικός κόσμος του My art Box και των δώρων του περιμένει τους φίλους να τους μυήσει στα μυστικά τους

Το My art Box βρίσκεται επί της οδού Λεμπέση, στου Μακρυγιάννη, δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η κυρία του, ακούει στο όνομα Ηλέκτρα Δουμά και είναι πάντα εκεί για να σας προτείνει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σήμερα στον τομέα των δώρων.

 

Συνέντευξη της Ηλέκτρας Δουμά στο artpointview.gr

Αγαπητή μου Ηλέκτρα
Θα ήθελα πρώτα και πάνω απ’ όλα να σε συγχαρώ για την επιχειρηματική σου προσπάθεια να λειτουργήσεις το My art Box, το οποίο όπως ήδη έχω διαπιστώσει, διακρίνεται για την υψηλή αισθητική του. Να διευκρινίσω για όσους μας διαβάσουν ότι στο My art Box μπορεί κανείς να βρει πανέμορφα δώρα για τους φίλους ή για τον εαυτό του. Μικρές πολυτέλειες που μας αξίζουν. Αλλά στη συνέχεια δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για το αρχικό σου όραμα, την ιδέα σου και φυσικά πώς αυτή εξελίχθηκε καθ’ οδόν και μετά τις πρώτες δικές σου εντυπώσεις..

Ρίτσα Μασούρα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ, τόσο για την επίσκεψη σου εδώ σήμερα, όσο και για τα θερμά σου λόγια. Η φιλοσοφία του My art box είναι η τέχνη του να προσφέρεις, όπως λέει και το moto μας “the art of giving”.
Πάντα με ιντριγκάριζε πολύ, η ιδέα του να επιλέξεις ή ακόμα και να σχεδιάσεις κάποιο αντικείμενο αποκλειστικά για τις ανάγκες του πελάτη σου, είτε πρόκειται για μια προσωπική του αγορά είτε για ένα δώρο προς τρίτους. Έχοντας ήδη ανοίξει από το 2010 την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, μαζί με τον πατέρα μου, είχα πάντοτε στο νου μου φίλους και πελάτες μας που αγαπούν την τέχνη αλλά δεν έχουν να διαθέσουν ένα «χ» ποσό για να αποκτήσουν κάποιο πρωτότυπο έργο η αντικείμενο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα μας για το My art box, το οποίο πήρε μορφή στις αρχές του 2020 και φιλοξενεί έργα τέχνης από το depot του Τεχνοχώρου, μικρογλυπτά, αντικείμενα design, χειροποίητο κόσμημα, κεραμικά, χρηστικά αντικείμενα και πολλά ακόμα, όλα χειροποίητα και μοναδικά.
Η αναζήτηση και εν τέλει η προσφορά του ιδανικού δώρου, στον φίλο/η, στον πελάτη ή στον αγαπημένο μας άνθρωπο είναι για εμάς μία πολύ όμορφη και δημιουργική διαδικασία. Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν λαμβάνουμε μηνύματα ότι άρεσαν τα δώρα που προσέφεραν οι πελάτες μας, και είναι για εμάς η καλύτερη ανταμοιβή.

-Το να επιλέξεις τον τομέα των δώρων σε οδήγησε σε δύσκολες ατραπούς; Τι εννοώ; Πόσο εύκολα βρήκες προμηθευτές και πόσο εξεπλάγης από τον τρόπο που συχνά λειτουργεί η συγκεκριμένη αγορά. Μήπως εσύ εντόπισες και ήρθες σε επαφή με ας μου επιτραπεί η έκφραση, εκλεπτυσμένους καλλιτέχνες που έκαναν το χόμπι τους ή το ταλέντο τους δουλειά;

Την περίοδο που διανύουμε το My art box συνεργάζεται εξ ολοκλήρου με Έλληνες σχεδιαστές και καλλιτέχνες οι οποίοι δρουν σε όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών. Δεν πρόκειται για ανθρώπους που κάνουν το χόμπι τους αλλά για επαγγελματίες που αγαπάνε την τέχνη και δημιουργούν αντικείμενα με γνώση και σεβασμό. Τα περισσότερα αντικείμενα που φιλοξενούμε είναι μοναδικά και αυτό θεωρώ είναι που μας διαχωρίζει από άλλα art shop, είναι σημαντικό ο επισκέπτης μας να γνωρίζει πως στο My art box θα δει πράγματα που δεν θα τα βρει αλλού.
Με ενδιαφέρει παρά πολύ και η «ξένη» αγορά καθώς υπάρχουν άνθρωποι στο εξωτερικό που δημιουργούν μαγικά πράγματα, όμως προς το παρόν είναι δύσκολη η συνεργασία λόγω διαφόρων περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.
Η επιλογή των συνεργατών μας γίνεται κυρίως από εμένα με πολλή σκέψη και αρκετό ψάξιμο. Μαζί περνάμε πολλές ώρες στον χώρο τους ή στον δικό μου προσπαθώντας να επιλέξουμε τι θα ταίριαζε στο μαγαζί μας ή ακόμα καλύτερα τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αποκλειστικά για εμάς.
Μεγάλο βάρος έχουμε δώσει και στους «αφανείς» συνεργάτες μας, όπως τους γραφίστες και τους τυπογράφους μας και όλους αυτούς που δημιουργούν για εμάς συσκευασίες και όχι μόνο. Μας ενδιαφέρει πολύ η συσκευασία και δίνουμε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια έτσι ώστε ο τελικός αποδέκτης να βιώνει την εμπειρία του unboxing από την αρχή μέχρι το τέλος!

-Το My art Box άνοιξε και λειτούργησε εν μέσω κορονοϊού. Πέσμου λίγο για το πρώτο σοκ αλλά και την γρήγορη κατά τη γνώμη μου ανασύνταξή σου;

Το My art box άνοιξε, ή μάλλον δεν άνοιξε(!), το Μάρτιο του 2020 καθώς μας πρόλαβε η πανδημία. «Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» θα πω, αφού ο Τεχνοχώρος άνοιξε το 2010 δηλαδή μέσα στην αρχή της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας.
Σίγουρα όλα αυτά τα παρατεταμένα lockdown που έχουν συμβεί από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα δε μας έχουν αφήσει να λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε, όμως το σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και δεν το βάζουμε κάτω.
Η πανδημία μας έχει δυσκολέψει σε πολλούς τομείς όπως επί παραδείγματι στην συνεργασία με ξένους καλλιτέχνες αλλά και με project που έχω στο μυαλό μου και δεν έχουν προλάβει να υλοποιηθούν.
Για παράδειγμα στα άμεσα πλάνα μου είναι η δημιουργία παιδικού τμήματος ώστε ο επισκέπτης να έχει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές για δώρα σε παιδιά. Επιπλέον στο άμεσο μέλλον το My art box θα είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις σε ζευγάρια που ετοιμάζουν το γάμο τους και θέλουν μια πιο εικαστική νότα είτε αυτό αφορά ένα εικαστικό προσκλητήριο, είτε ακόμα και μία λίστα γάμου.

Από την άλλη η πανδημία μας ανάγκασε να μείνουμε αρκετά στο σπίτι, αυτό ήταν μια ευκαιρία να ανασυνταχθούμε και να ετοιμάσουμε όμορφα πράγματα. Μας ενδιαφέρει πολύ να οργανώνουμε projects, για παράδειγμα τώρα για τις εορτές υπάρχουν στο My art box πολλά και ενδιαφέροντα αντικείμενα με Χριστουγεννιάτικο ύφος, υψηλής αισθητικής, για να δανειστώ τα λόγια σου, σε διάφορες τιμές ώστε κάποιος να ξεφύγει από τα συνηθισμένα δώρα των εορτών και να ξεχωρίσει προσφέροντας ένα δώρο τέχνης. Αντίστοιχα, το Πάσχα που μας πέρασε αναθέσαμε σε 3 ζωγράφους και φιλοτέχνησαν μία σειρά από μικρά ζωγραφικά καμβαδάκια (10×10 cm), συλλεκτικής αξίας, τα οποία προσφέραμε μέσα σε ένα χειροποίητο κουτί μαζί με ένα αρωματικό κερί αντί λαμπάδας. Ήταν επίσης ένα project που αγαπήθηκε πολύ παρότι λειτουργούσαμε με καθεστώς click away, αρκετοί πελάτες μας αναμένουν το επόμενο Πάσχα για να μεγαλώσουν τη συλλογή τους!

Ηθελα να σε ρωτήσω ποιο είναι το αγοραστικό σου κοινό, αν φυσικά έχεις προλάβει να κάνεις την έρευνα σου, αν έχεις κάποια συμπεράσματα. Εννοώ έχεις συγκεκριμένους πελάτες; Το ψάχνουν περισσότερο ; Τους προτείνεις και εσύ πράγματα; Ο μέσος όρος αγοράζει δώρα σε οικονομικές τιμές; Κυρίως όμως πέσμου τι είναι αυτό που εισπράττεις σήμερα από τον πελάτη. Ένα προφίλ των πελατών σου αναζητώ.

Οι πελάτες μας είναι άνθρωποι που πρωτίστως αγαπούν την τέχνη και θέλουνε να προσφέρουν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό δώρο για κάθε περίσταση ή θέλουν οι ίδιοι να αγοράσουν κάτι για τον εαυτό τους και τον προσωπικό τους χώρο. Όπως σου είπα και στην αρχή της κουβέντας μας, έχουμε πολλούς φίλους και πελάτες που επισκέπτονται εδώ και χρόνια την γκαλερί μας και πάντοτε ήθελαν να αγοράσουν κάτι αλλά δεν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Δημιουργώντας το My art box είδαμε ότι το αγκάλιασαν με πολλή αγάπη, καθώς μας προτιμούν και μας εμπιστεύονται για τα δώρα τους, γνωρίζοντας την πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο της τέχνης.
Μεγάλο κομμάτι των πελατών μας είναι όσοι επιλέγουν να δημιουργήσουμε για εκείνους custom made δώρα, είτε πρόκειται για έργα τέχνης, μικρογλυπτά ή ακόμα και κοσμήματα, τα οποία σχεδιάζονται αποκλειστικά με βάση τα θέλω και τις ανάγκες του καθενός. Στο My art box μπορεί να βρει κάποιος δώρα για όλα τα βαλάντια και με την καθοδήγηση μας να κάνει την καλύτερη επιλογή για εκείνον.

Ποια είναι η εικόνα της αγοράς σήμερα, όπως εσύ τη βιώνεις και ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον σε μια εποχή που θα την συνοδεύει ο ιός για αρκετό καιρό και τα πρωτόκολλα θα συνεχίσουν να ισχύουν. Βλέπεις ανοικτούς ορίζοντες μπροστά σου ή θα ακολουθήσεις τον χρυσό κανόνα «βλέποντας και κάνοντας»;

Είναι γεγονός πως λόγω της πανδημίας πολλοί από εμάς έχουμε αλλάξει τον τρόπο που ζούμε. Έχουμε για παράδειγμα πελάτες που δεν θέλουν να βρεθούν καθόλου σε κλειστούς χώρους και έτσι επικοινωνούν μαζί μας ώστε να τους προτείνουμε εμείς ιδέες για δώρα, ειδικά τώρα μέσα στις εορτές.
Άμεσος στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το e-shop μας ώστε να είναι πιο εύκολο σε κάποιον να «περιηγηθεί» στο My art box και να επιλέξει ότι του ταιριάζει χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία.

Τι ιδιαίτερο έχεις να προτείνεις στους φίλους που θα σε διαβάσουν να προτιμήσουν για τις γιορτές;

Το σημαντικότερο δώρο για εμένα τις φετινές γιορτές είναι να είμαστε κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν καθώς το διάστημα που διανύσαμε και διανύουμε είναι πολύ δύσκολο και το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Σε κάθε περίπτωση στο My art box μπορεί να βρει κάποιος πολλά ωραία και ξεχωριστά δώρα για να χαρίσει στους αγαπημένους του. Δώρα συμβολικά όπως γούρια, ρόδια, εορταστικά origami, ξεχωριστά στολίδια, μικρογλυπτά, σελιδοδείκτες, το κόσμημα γούρι μας για το 2022, υπέροχα χειροποίητα ημερολόγια, κεριά με μοναδικά αρώματα, κοσμήματα, κεραμικά και πάρα πολλά ακόμα αντικείμενα από την μόνιμη συλλογή μας. Καθώς το e-shop μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα όποιος θέλει μπορεί να μας ακολουθήσει στην σελίδα μας στο Instagram η οποία είναι myartbox_by_technohoros όπου σύντομα θα ανακοινωθούν και κάποια δώρα για τους followers μας!

Σε ευχαριστώ πολύ

Εγώ ευχαριστώ παρά πολύ και εύχομαι καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και ενσυναίσθηση για όλους μας.