Η Ουάσινγκτον μπορεί σύντομα να γίνει η μεγαλύτερη πόλη που θα επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά επιβατών με λεωφορεία, μια ώθηση που τείνει να λάβει μορφή εθνικής τάσης.

Αν τελικά προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση, πολλοί πολίτες με χαμηλά εισοδήματα θα διευκολυνθούν, λαμβανομένου υπόψιν βεβαίως ότι για τις τοπικές κυβερνήσεις το κόστος δεν είναι μεγάλο. Αρα, αμφίδρομη η σχέση.

Παράλληλα, αυτή η κίνηση μπορεί να δώσει ώθηση σε αμιγώς εμπορικές περιοχές που συχνά δεν έχουν υψηλή επισκεψιμότητα δεδομένου ότι τα κόμιστρα είναι ακριβά και ο κόσμος το σκέφτεται δυό και τρεις φορές.

η δήμαρχος Muriel Bowser

Στην Ουάσινγκτον, οι διαδρομές με το Metrobus εντός της περιφέρειας θα είναι δωρεάν από το επόμενο καλοκαίρι, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post – εφόσον βεβαίως η δήμαρχος Muriel Bowser εγκρίνει ένα μέτρο που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ουάσινγκτον προχθές, Τρίτη

Η ίδια ήταν επιφυλακτική για το πιθανό κόστος, αλλά όλα είναι πλέον πιθανά και μάλλον δρομολογείται. Η Ουάσινγκτον, επομένως, θα ακολουθήσει τη γειτονική Αλεξάνδρεια, Va., όπου το δίκτυο λεωφορείων εισήγαγε δωρεάν δρομολόγια πέρυσι, και το Κάνσας Σίτι, Mo., το οποίο ξεκίνησε τα δρομολόγια με λεωφορεία “Zero Fare” το 2020. Το Ντένβερ προσφέρει εδώ και καιρό δωρεάν υπηρεσία στο MallRide, ένα λεωφορείο στο κέντρο της πόλης.

Axios