Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Διαφορετικότητας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη στις 21 Μαΐου, ο τομέας Πολιτισμού της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS
και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και τη στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων Πολιτισμού για την UNESCO και την Ελληνίδα σχεδιάστρια Eύη Mυγιάκη, διοργανώνουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο (Περιστύλιο) εσπερίδα με θέμα:
“Το Μέλλον της Πολιτιστικής Διπλωματίας 
στην Ελλάδα: 
Προβληματισμοί – Προτάσεις – Προοπτικές”.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί
η ιδιαίτερη σημασία της Πολιτιστικής Διπλωματίας ως μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και προσέγγισης των λαών, αξιοποιώντας νέες μορφές και τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να προβάλλουμε διεθνώς την μακρόχρονη Ιστορία μας, τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού,
τη λογοτεχνική παραγωγή όλων των ιστορικών περιόδων, την ελληνική γλώσσα, την Ορθόδοξη Χριστιανική Τέχνη και παράδοση, τους σύγχρονους δημιουργούς μας, αξιοποιώντας όλες τις μορφές τέχνης και έκφρασης για το σκοπό αυτό, αλλά και τον Ελληνισμό σε όλο τον Πλανήτη.
Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν μηνύματα εκπρόσωποι της πολιτικής , πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής καθώς και εκπρόσωποι Ξένων Πρεσβειών .
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος
της Ακαδημίας Εθελοντισμού κ. Γιώργος Γαμπιεράκης:
“H Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS προσκαλεί σε ένα μήνυμα αφύπνισης και εγρήγορσης όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες του Κόσμου – κάθε επιστημονική, Πολιτιστική και Πνευματική κοινότητα, προκειμένου να αντισταθούμε δημιουργικά, να ενωθούμε και να συνεργαστούμε μαζί για την Πατρίδα μας και τον Ελληνικό Πολιτισμό, σε ένα νέο ξεκίνημα για τη διεθνή ανασυγκρότηση της εικόνας της χώρας μας σχεδιάζοντας μια εθνική στρατηγική πολιτιστικής πολιτικής, συνδέοντας άρρηκτα τον Πολιτισμό με την Πολιτιστική Διπλωματία και την οικονομική ανάπτυξη, αξιοποιώντας εκτός από τον αρχαίο και το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό .
Η Ελλάδα είναι η πατρίδα όλου του Κόσμου,
είναι η κοιτίδα που γέννησε τη Φιλοσοφία, τη Δημοκρατία,  την Τέχνη, την Ποίηση, το Δράμα, το Λόγο, τις Επιστήμες, την Έρευνα, την Ομορφιά και την Αρμονία και αποτελεί τη βάση του Δυτικού Πολιτισμού.
Αποτελεί χρέος μας να τον αναδείξουμε και να τον αξιοποιήσουμε μέσω της Πολιτιστικής Διπλωματίας σε κάθε γωνιά του Πλανήτη και για αυτό έχει δημιουργήσει το Δίκτυο Εθελοντισμού Ελληνικής Διασποράς HELPHELLENISM.
Κάθε Έλληνας όπου κι αν κατοικεί σε όλο τον Κόσμο, πρέπει να νιώθει ως αποστολή του να είναι ένας Πρεσβευτής για τη Χώρα μας “.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Evi Migiaki θα παρουσιάσει μία καλοκαιρινή Capsule Collection, εμπνευσμένη από τον Μινωϊκό Πολιτισμό.
Η παρουσίαση θα συνοδεύεται από μουσικό πρόγραμμα με την ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη. Στο πιάνο θα είναι ο Άλκης Ευαγγελάτος.
Η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις ή προσωπική εγγραφή στo e mail : admin@helphellas.net.