Home Τριτη Ματια Οι αριθμοί που καθορίζουν τυχαία την επικαιρότητα….

Οι αριθμοί που καθορίζουν τυχαία την επικαιρότητα….

by bot

Οι αριθμοί που καθορίζουν τυχαία την επικαιρότητα….

100: Οι επιζώντες από αλιευτικό σκάφος γεμάτο μετανάστες που ανατράπηκε στα ανοικτά των ελληνικών ακτών αυτή την εβδομάδα.Λέγεται ότι στο υπερπλήρες σκάφος επέβαιναν έως και 100 παιδιά όταν βυθίστηκε λόγω βλάβης της μηχανής. Μέχρι στιγμής, 78 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί, αλλά εκατοντάδες παραμένουν αγνοούμενοι. Η ελληνική ακτοφυλακή δέχεται επικρίσεις επειδή δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για τη διάσωση των ταλαιπωρημένων μεταναστών.

180.000: Περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Πακιστάν και την Ινδία, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για τον κυκλώνα Biparjoy, που σημαίνει συμφορά στα μπενγκάλι. Η καταιγίδα εξασθένησε πριν φτάσει στο κρατίδιο Γκουτζαράτ αργά την Πέμπτη, φέρνοντας μαζί της ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες.

86: Μια νέα δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Κέντρου Levada στη Μόσχα δείχνει ότι το 86% των Ρώσων αντιτίθεται στη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες (πηγή στα ρωσικά.) Και λιγότεροι από ένας στους 10 πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιούσε “σίγουρα” πυρηνικά όπλα ακόμη και αν ήταν “απαραίτητο”. Νομίζετε ότι οι ρωσικές δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν απλώς την κρατική προπαγάνδα; Ίσως, αλλά αυτό κάνει αυτά τα νούμερα μόνο πιο καθησυχαστικά, έτσι δεν είναι;

22: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε την Πέμπτη τα επιτόκια στο 3,5%, σηματοδοτώντας το υψηλότερο επιτόκιο των τελευταίων 22 περίπου ετών. Ενώ η Fed των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα έθεσε παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ είπε στους Ευρωπαίους να αναμένουν περισσότερες αυξήσεις τον επόμενο μήνα, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλότερος στην ευρωζώνη από ό,τι στις ΗΠΑ.

4: Οι Κάτω Χώρες θα παρέχουν δωρεάν αντηλιακά σε όλη την επικράτεια αυτό το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα ποσοστά καρκίνου του δέρματος – η χώρα έχει πλέον το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μελανώματος στον κόσμο. Οι ολλανδικές αρχές λένε ότι η εκστρατεία εμπνεύστηκε από την εκστρατεία των Αυστραλών “Slip! Slop! Slap!” που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε έχει γίνει εθνική έκκληση για δράση. Αυτό το βίντεο είναι εδώ

GZERO

You may also like

artpointview.gr @ 2024