Οργή στην Γαλλία: Στις φλόγες το Παρίσι, απαγόρευση διαδηλώσεων στη Μασσαλία.

Συνολικά 667 άτομα συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που προκάλεσε ο θανάσιμος πυροβολισμός ενός 17χρονου την Τρίτη. Αναστολή των δημόσιων συγκοινωνιών στη Μασσαλία από τις 7 το απόγευμα.

Ο αστυνομικός νομάρχης της Bouches-du-Rhône, Frédérique Camilleri, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δημόσιων συγκοινωνιών στη Μασσαλία από τις 7 το απόγευμα, μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Benoît Payan, εκπροσώπους της μητροπολιτικής αρχής Aix-Marseille-Provence, του Réseau de transports métropolitains (RTM) και των ομοσπονδιών λιανοπωλητών. Η κ. Camilleri απαγόρευσε επίσης όλες τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Μασσαλίας την Παρασκευή, μετά από μια νύχτα επεισοδίων.

Η χρήση και η μεταφορά πυροτεχνημάτων ή “οποιουδήποτε αντικειμένου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο με προορισμό” θα απαγορευτεί επίσης με διάταγμα, δήλωσε η αστυνομική νομαρχία. Ο νομάρχης είχε προαναγγείλει αυστηρότερους ελέγχους από το απόγευμα της Παρασκευής και “πολυάριθμες” περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς για να αποτραπούν ή να τερματιστούν τυχόν νέα επεισόδια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την La Provence, δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας έγιναν στόχος στο 1ο διαμέρισμα και ξυλοκοπήθηκαν. “Τραυματίστηκαν σοβαρά”, ανέφερε η περιφερειακή εφημερίδα.

Με πληροφορίες από τη Le Monde.fr