Πρόεδρος Μπάιντεν: Η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας φαίνεται να προήλθε από την άλλη πλευρά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε σήμερα στο Ισραήλ για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και για να επαναλάβει τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών στη νέα αυτή αιματηρή και αδιέξοδη σύγκρουση.

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα, έδειξε να υιοθετεί τη θέση του Ισραήλ, λέγοντας ότι η επίθεση στο νοσοκομείο “φαίνεται να έγινε από την άλλη πλευρά”. Στη συνέχεια εξέφρασε τη βαθιά του λύπη αλλά και την οργή για το περιστατικό.

“Με βάση αυτά που είδα φαίνεται ότι το έκανε η άλλη ομάδα, όχι εσείς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το BBC προσπαθεί να βρει τα κομμάτια της χθεσινοβραδινής έκρηξης στο νοσοκομείο – για την οποία η Χαμάς και οι παλαιστινιακές αρχές κατηγορούν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις σφαγές από τη Χαμάς, λέγοντας ότι δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έσφαξαν” 1.300 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 31 Αμερικανών. Μίλησε επίσης για τους Ισραηλινούς ομήρους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. “Φανταστείτε τι σκέφτονταν αυτά τα παιδιά που κρύβονταν από τη Χαμάς; Είναι πέρα από την αντίληψή μου”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταξύ άλλων εξήρε το “θάρρος, η δέσμευση και η γενναιότητα” του ισραηλινού λαού, προσθέτοντας ότι “είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ”.

BBC