Home Τριτη Ματια Η ιστορία της Λίνας Μεντίνα, της νεότερης μητέρας στον κόσμο

Η ιστορία της Λίνας Μεντίνα, της νεότερης μητέρας στον κόσμο

by bot

Η ιστορία της Λίνας Μεντίνα, της νεότερης μητέρας στον κόσμο

Η Λίνα Μεδίνα ήταν μόλις πέντε ετών όταν ένας γιατρός ανακάλυψε ότι ήταν επτά μηνών έγκυος. Και στις 14 Μαΐου 1939 γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Gerardo.

Στις αρχές της άνοιξης του 1939, οι γονείς σε ένα απομακρυσμένο περουβιανό χωριό παρατήρησαν ότι η 5χρονη κόρη τους είχε διογκωμένη κοιλιά. Φοβούμενοι ότι το πρήξιμο ήταν όγκος, ο Tiburelo Medina και η Victoria Losea πήραν το κοριτσάκι τους από το σπίτι της οικογένειας στο Ticrapo για να δουν έναν γιατρό στη Λίμα.

Προς σοκ των γονέων, ο γιατρός ανακάλυψε ότι η κόρη τους, η Lina Medina, ήταν επτά μηνών έγκυος. Και στις 14 Μαΐου 1939, η Medina γέννησε με καισαρική τομή ένα υγιέστατο αγοράκι. Σε ηλικία 5 ετών, επτά μηνών και 21 ημερών, έγινε η νεότερη μητέρα στον κόσμο.

Η περίπτωση της Medina αιφνιδίασε τους παιδιάτρους και προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή που η ίδια και η οικογένειά της δεν ήθελαν ποτέ. Μέχρι σήμερα, η Medina δεν έχει πει ποτέ στις αρχές ποιος ήταν ο πατέρας, και η ίδια και η οικογένειά της εξακολουθούν να αποφεύγουν τη δημοσιότητα και να αποφεύγουν κάθε ευκαιρία για μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Παρά το μυστήριο που εξακολουθεί να περιβάλλει την υπόθεση της νεότερης μητέρας του κόσμου, περισσότερες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σχετικά με το πώς έμεινε έγκυος η Λίνα Μεδίνα – και ποιος μπορεί να ήταν ο πατέρας.

Γεννημένη στις 23 Σεπτεμβρίου 1933, σε ένα από τα φτωχότερα χωριά του Περού, η Λίνα Μεντίνα ήταν ένα από τα εννέα παιδιά του Τιμπουρέλο Μεντίνα και της Βικτόρια Λόσεα. Η εγκυμοσύνη της σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν προφανώς ένα ενοχλητικό σοκ για τους αγαπημένους της – και το κοινό. Αλλά για τους παιδιατρικούς ενδοκρινολόγους, η ιδέα ότι ένα 5χρονο παιδί θα μπορούσε να μείνει έγκυος δεν ήταν εντελώς αδιανόητη.

Πιστεύεται ότι η Medina είχε μια σπάνια γενετική πάθηση που ονομάζεται πρώιμη εφηβεία, η οποία προκαλεί την αλλαγή του σώματος ενός παιδιού σε σώμα ενηλίκου πολύ νωρίς (πριν από την ηλικία των οκτώ ετών για τα κορίτσια και πριν από την ηλικία των εννέα ετών για τα αγόρια).

Τα αγόρια με αυτή την πάθηση εμφανίζουν συχνά βαθύτερη φωνή, διευρυμένα γεννητικά όργανα και τρίχες στο πρόσωπο. Τα κορίτσια με αυτή την πάθηση θα έχουν συνήθως την πρώτη τους περίοδο και θα αναπτύξουν στήθος νωρίς. Επηρεάζει περίπου ένα στα 10.000 παιδιά. Περίπου 10 φορές περισσότερα κορίτσια από ό,τι αγόρια αναπτύσσουν αυτόν τον τρόπο.

Συχνά, η αιτία της πρόωρης εφηβείας δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα νεαρά κορίτσια που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση μπορεί να περάσουν την εφηβεία πιο γρήγορα από τα συνομήλικα παιδιά τους. Υπάρχουν λοιπόν υποψίες ότι η πρόωρη εφηβεία μπορεί να επιταχύνεται από τη σεξουαλική επαφή σε νεαρή ηλικία.

Στην περίπτωση της Lina Medina, ο Dr. Edmundo Escomel ανέφερε σε ιατρικό περιοδικό ότι είχε την πρώτη της περίοδο όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών. Ωστόσο, άλλες δημοσιεύσεις υποστήριξαν ότι ήταν τριών ετών όταν άρχισε να έχει έμμηνο ρύση. Όπως και να έχει, ήταν μια συγκλονιστικά πρώιμη έναρξη.

Περαιτέρω εξέταση της 5χρονης Medina έδειξε ότι είχε ήδη αναπτύξει στήθος, φαρδύτερους από το κανονικό γοφούς και προχωρημένη (δηλαδή μετεφηβική) οστική ανάπτυξη.

Αλλά φυσικά, παρόλο που το σώμα της αναπτυσσόταν νωρίς, εξακολουθούσε να είναι ξεκάθαρα ένα μικρό παιδί.

Ποιος ήταν ο πατέρας του μωρού της Lina Medina;

Η πρώιμη εφηβεία εξηγεί εν μέρει πώς έμεινε έγκυος η Lina Medina. Αλλά φυσικά, δεν εξηγεί τα πάντα.

Εξάλλου, κάποιος άλλος έπρεπε να την αφήσει έγκυο. Και δυστυχώς, δεδομένων των 100.000 προς 1 πιθανοτήτων εναντίον της, αυτό το άτομο πιθανότατα δεν ήταν ένα αγοράκι με την ίδια πάθηση που είχε εκείνη.

Η Medina δεν είπε ποτέ στους γιατρούς της ή στις αρχές ποιος ήταν ο πατέρας ή τις συνθήκες της επίθεσης που οδήγησε στην εγκυμοσύνη της. Αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας της, μπορεί να μην το γνώριζε ούτε η ίδια.

Ο Δρ Escomel δήλωσε ότι “δεν μπορούσε να δώσει ακριβείς απαντήσεις” όταν ρωτήθηκε για τον πατέρα Ο Tiburelo, ο πατέρας της Medina, ο οποίος εργαζόταν ως τοπικός αργυροχόος, συνελήφθη για λίγο για την υποψία βιασμού του παιδιού του. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος και οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν όταν δεν βρέθηκαν στοιχεία ή καταθέσεις μαρτύρων που να τον καθιστούν υπεύθυνο.

Από την πλευρά του, ο Tiburelo Medina αρνήθηκε σθεναρά ότι βίασε ποτέ την κόρη του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν τη γέννηση, ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία υπέθεσαν ότι η Medina μπορεί να δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια απροσδιόριστων εορταστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα κοντά στο χωριό της. Ωστόσο, αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ.
Μόλις η εγκυμοσύνη της Lina Medina έγινε γενικά γνωστή, συγκέντρωσε την προσοχή όλου του κόσμου.

Οι εφημερίδες του Περού προσέφεραν ανεπιτυχώς στην οικογένεια Medina χιλιάδες δολάρια για τα δικαιώματα να πάρουν συνέντευξη και να κινηματογραφήσουν τη Λίνα. Εν τω μεταξύ, οι εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ρεπορτάζ για την ιστορία – και προσπάθησαν επίσης να πάρουν συνέντευξη από τη νεότερη μητέρα στον κόσμο.

Έγιναν ακόμη και προσφορές να πληρώσουν την οικογένεια για να έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά η Medina και η οικογένειά της αρνήθηκαν να μιλήσουν δημόσια.

Ήταν ίσως αναπόφευκτο, δεδομένης της εκπληκτικής φύσης της κατάστασης της Medina και της αποστροφής της προς τον έλεγχο, ότι ορισμένοι παρατηρητές θα κατηγορούσαν την οικογένειά της για φάρσα της όλης ιστορίας.

Στα πάνω από 80 χρόνια που έχουν περάσει, αυτό φαίνεται απίθανο να συμβαίνει. Ούτε η Medina ούτε η οικογένειά της προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ιστορία και τα ιατρικά αρχεία της εποχής παρέχουν άφθονη τεκμηρίωση της κατάστασής της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Μόνο δύο φωτογραφίες είναι γνωστό ότι τραβήχτηκαν από τη Medina ενώ ήταν έγκυος. Και μόνο μία από αυτές – μια φωτογραφία προφίλ χαμηλής ανάλυσης – δημοσιεύθηκε ποτέ εκτός της ιατρικής βιβλιογραφίας.

Ο φάκελος της υπόθεσής της περιέχει επίσης πολυάριθμες μαρτυρίες γιατρών που την περιέθαλψαν, καθώς και σαφώς καθορισμένες ακτινογραφίες της κοιλιάς της που δείχνουν τα οστά ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου μέσα στο σώμα της. Οι εξετάσεις αίματος επιβεβαίωσαν επίσης την εγκυμοσύνη της. Και όλα τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στη βιβλιογραφία πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα την αξιολόγηση από ομοτίμους.

Τούτου λεχθέντος, κάθε αίτημα για συνέντευξη έχει απορριφθεί από την Medina. Και η ίδια θα απέφευγε τη δημοσιότητα για το υπόλοιπο της ζωής της, αρνούμενη να παραχωρήσει συνεντεύξεις τόσο σε διεθνείς τηλεγραφικές υπηρεσίες όσο και σε τοπικές εφημερίδες.

Η αποστροφή της Medina προς τα φώτα της δημοσιότητας προφανώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τι συνέβη στη Λίνα Μεντίνα;

Μεγάλο μέρος της μετέπειτα ζωής της Lina Medina παραμένει ένα μυστήριο. Αν είναι ακόμα ζωντανή σήμερα, θα ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Η Lina Medina φαίνεται να είχε καλή ιατρική περίθαλψη, ειδικά για την εποχή και τον τόπο στον οποίο έζησε, και γέννησε ένα υγιές αγοράκι.

Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή επειδή, παρά τους πρόωρα διευρυμένους γοφούς της Medina, πιθανώς θα δυσκολευόταν να περάσει ένα παιδί πλήρους μεγέθους από το γεννητικό κανάλι.

Το παιδί της Lina Medina ονομάστηκε Gerardo, από το όνομα του γιατρού που εξέτασε για πρώτη φορά τη Medina, και το βρέφος πήγε στο σπίτι του στο χωριό της οικογένειας, το Ticrapo, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δύο χρόνια μετά τη γέννηση, ένας ειδικός στην εκπαίδευση παιδιών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ο Paul Kosak, πήρε άδεια να επισκεφθεί την οικογένεια Medina. Ο Kosak διαπίστωσε ότι το νεότερο άτομο που γέννησε ήταν “πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο νοημοσύνης” και ότι το μωρό της ήταν “απόλυτα φυσιολογικό”.

“Σκέφτεται το παιδί ως αδελφάκι και το ίδιο κάνει και η υπόλοιπη οικογένεια”, ανέφερε ο Kosak.

Ένας μαιευτήρας ονόματι Jose Sandoval, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για την υπόθεση Medina, δήλωσε ότι η Medina συχνά προτιμούσε να παίζει με τις κούκλες της παρά με το παιδί της. Όσο για τον ίδιο τον Gerardo Medina, μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η Medina ήταν η μεγαλύτερη αδελφή του. Ανακάλυψε την αλήθεια όταν ήταν περίπου 10 ετών.

Ενώ ο Gerardo Medina ήταν υγιής για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, δυστυχώς κατέληξε να πεθάνει σχετικά νέος σε ηλικία 40 ετών το 1979. Η αιτία θανάτου ήταν ασθένεια των οστών.

Όσο για τη Λίνα Μεντίνα, δεν είναι σαφές αν είναι ακόμα ζωντανή σήμερα ή όχι. Μετά τη συγκλονιστική εγκυμοσύνη της, συνέχισε να ζει μια ήσυχη ζωή στο Περού.

Στη νεαρή ενηλικίωσή της, βρήκε δουλειά ως γραμματέας του γιατρού που παρακολουθούσε τον τοκετό, με την οποία πλήρωνε το σχολείο της. Την ίδια περίπου εποχή, η Λίνα κατάφερε να βάλει και τον Τζεράρντο στο σχολείο.

Αργότερα παντρεύτηκε έναν άνδρα ονόματι Raúl Jurado στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και γέννησε τον δεύτερο γιο της όταν ήταν στα 30 της. Το 2002, η Medina και ο Jurado ήταν ακόμα παντρεμένοι και ζούσαν σε μια φτωχή γειτονιά της Λίμα.

Δεδομένης της ισόβιας στάσης της απέναντι στη δημοσιότητα και των αδιάκριτων ματιών των περίεργων ξένων προς το νεότερο άτομο που γέννησε στην ιστορία, ίσως είναι καλύτερα που η ζωή της Λίνα Μεντίνα παραμένει ιδιωτική. Αν είναι ακόμα ζωντανή, θα πρέπει να είναι γύρω στα ογδόντα της.

πηγη 

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024