Home Life & Art Καλλίστη. Το βιβλίο της Αννίτας Π. Παναρέτου παρουσιάζεται στις 8 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει.

Καλλίστη. Το βιβλίο της Αννίτας Π. Παναρέτου παρουσιάζεται στις 8 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει.

by bot

Καλλίστη. Το βιβλίο της Αννίτας Π. Παναρέτου παρουσιάζεται στις 8 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει. 

Εκδόσεις Αλφειός

‘Οταν φτιάχτηκε το φράγμα αιχμαλωτίστηκε το νερό και πήρε την Καλλίστη μαζί του. Κράτησε για χρόνια στην υγρή αγκαλιά του τα έργα και τις ιστορίες των ανθρώπων της κι έγιναν όλα ένα τοπίο του βυθού.

Οι ίδιοι άνθρωποι είχαν μετοικίσει σε νέο τόπο σε νέο μέλλον. Μόνο ένας αλαφροΪσκιωτος νοσταλγός ήταν βέβαιος πως το βουλιαγμένο χωριό του ζούσε μια άλλη ζωή, σ΄έναν άλλο χρόνο. Εκεί ήθελε να ανήκει.

“Οταν όλα είχαν πια τελειώσει με μια ανομολόγητη ανακούφιση γύριζαν ένας ένας αλλού τα μάτια κι ανηφόριζαν. ‘Αρχιζε η βασιλεία του νερού”

‘Ισως επειδή το ήθελε τόσο, ήρθε η ανομβρία. Το νερό ολοένα χαμήλωνε και σαν να έγινε η βαρύτητα άνωση, αναδύθηκε η Καλλίστη μαλακά στην επιφάνεια κι εκείνος την αναδέχθηκε, καθώς επέστρεψε λίγο λίγο.

Η δυστοπική εικόνα της ήταν στα μάτια του πάντα καλλίστη με ένα κάλλος αλλιώτικο, φιλοτεχνημένο από τη στοργική υδάτινη φροντίδα.

Πήρε την απόφαση να μείνει μαζί της ζώντας μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα και περιμένοντας τη στιγμή που το δικό του μέλλον, μεταλλαγμένο σε βροχή, θα απαιτούσε μια επόμενη απόφαση – την τελευταία. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Αννίτα Π.Παναρέτου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Αγγλική και στη συνέχεια Ελληνική Φιλολογία. ‘Ελαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη θεμάτων και προσώπων της ελληνικής ιστορίας και λογοτεχνίας.

Η παρουσία της στη λογοτεχνία περιλαμβάνει δύο ιστορικά μυθιστορήματα, ένα παιδικό αφήγημα και μια μαρτυρία.

Εχει επίσης ασχοληθεί με μεταφράσεις λογοτεχνικών και ιστορικών έργων

You may also like

artpointview.gr @ 2024