Η αντίδραση της Μάργκοτ Ρόμπι στο «σκάνδαλο» των φετινών Οσκαρ

Η αυστραλή ηθοποιός σπάει τη σιωπή της για την περιφρόνηση της ερμηνείας της –όπως και της σκηνοθεσίας της Γκρέτα Γκέργουιγκ– στην «Μπάρμπι» από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, γεγονός που πολλοί χαρακτηρίζουν σκανδαλώδες.

Εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ, οι συμπρωταγωνιστές της Μάργκοτ Ρόμπι στην «Μπάρμπι», κριτικοί και φαν της ταινίας εκφράζουν την οργή τους για το γεγονός ότι η αυστραλή ηθοποιός δεν προτάθηκε για το βραβείο του Α’ γυναικείου ρόλου.

Η πρωταγωνίστρια της πιο εμπορικής ταινίας της χρονιάς είδε τους συναδέλφους της, Ράιαν Γκόσλινγκ και Αμέρικα Φερέρα, να εξασφαλίζουν υποψηφιότητες στα κορυφαία κινηματογραφικά βραβεία, την ώρα που η ερμηνεία της αγνοήθηκε από τους εκλέκτορες της Ακαδημίας.

Η ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, β’ ανδρικό και β’ γυναικείο ρόλο.

Υστερα από οκτώ ημέρες σιωπής, η Ρόμπι μίλησε για το θέμα, στη διάρκεια συζήτησης με τους συμπρωταγωνιστές της, που διοργάνωσε το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA, τονίζοντας ότι δεν αισθάνεται λύπη.

Οπως ανέφερε δημοσίευμα του BBC, η ηθοποιός και παραγωγός της ταινίας είπε: «Δεν γίνεται να είσαι λυπημένη όταν γνωρίζεις ότι είσαι τόσο τυχερή». Συμπλήρωσε ότι αποστολή της ταινίας ήταν να «ασκήσει επιρροή στην κουλτούρα» και αυτή είναι η «μεγαλύτερη ανταμοιβή» που προέκυψε από την επιτυχία της. Πρόσθεσε ότι ήταν πιο αναστατωμένη από την απουσία της σκηνοθέτριας της «Μπάρμπι», Γκρέτα Γκέργουιγκ, από την πεντάδα των υποψηφιοτήτων για Καλύτερη Σκηνοθεσία.

«Προφανώς πιστεύω ότι η Γκρέτα έπρεπε να προταθεί στην κατηγορία της σκηνοθεσίας», είπε. «Αυτό που κατάφερε είναι κάτι που πετυχαίνει κανείς μία φορά στην καριέρα του – μία φορά στη ζωή του, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά η περσινή ήταν μια απίστευτη χρονιά για όλες τις ταινίες».

Η ταινία, που έσπασε τα ταμεία σε όλο τον κόσμο, απέφερε πάνω από 1 δισ. ευρώ στο μποξ όφις, καταρρίπτοντας τις προβλέψεις των ειδικών του κλάδου, ότι η πιο εμπορική ταινία της χρονιάς θα ήταν η νέα μεταφορά στην οθόνη του βιντεοπαιχνιδιού «Super Mario Bros». «Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιες στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, είναι το λιγότερο», δήλωσε ο συμπρωταγωνιστής της, Ράιαν Γκόσλινγκ την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει Κεν χωρίς τη Μπάρμπι και δεν υπάρχει ταινία Μπάρμπι χωρίς την Γκρέτα Γκέργουιγκ και τη Μάργκοτ Ρόμπι».

Η ηθοποιός και η σκηνοθέτρια της ταινίας μπορεί να μην κατάφεραν να μπουν στις πεντάδες των βασικών κατηγοριών, αλλά είναι υποψήφιες – η Γκέργουιγκ για Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο (μαζί με τον σύζυγό της, Νόα Μπάουμπαχ) και για Καλύτερη Ταινία, ως συμπαραγωγός της, μαζί με τη Ρόμπι. Η «Μπάρμπι» έχει επίσης υποψηφιότητες στις κατηγορίες Πρωτότυπου Τραγουδιού, Κοστουμιών και Σκηνικών. Η Ρόμπι έδωσε τα συγχαρητήριά της σε όλους τους υποψήφιους της ταινίας της. «Επιχειρήσαμε να φτιάξουμε κάτι που θα επηρέαζε, θα είχε έναν αντίκτυπο, και ίσως θα άλλαζε τη σύγχρονη κουλτούρα», ανέφερε στη διάρκεια της συζήτησης. «Και αυτό η ταινία το πέτυχε περισσότερο από όσο το ονειρευόμασταν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσαμε να λάβουμε», κατέληξε.

Πηγή: Protagon.gr