Home Επικαιροτητα Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

by bot

Σοκαριστικές είναι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόλναντ Τραμπ.

Ανθρωποι που ήταν στις εξέδρες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

«Οταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, προκλήθηκε πανικός»
Ο Τζέιμς Φλέτσερ, που κάλυπτε την εκδήλωση μαζί με τον δημοσιογράφο Τομ Νιούτον Νταν όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, περιέγραψε στο Sky News το πώς έζησε την επίθεση.

«Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν πολύ εύκολα, αλλά δεν μπορούσες να καταλάβεις ακριβώς από πού προέρχονταν», δήλωσε στο Sky News.

«Υπήρξε πλήρης αποπροσανατολισμός όλων στο πλήθος και στη συνέχεια επικράτησε ένας μικρός πανικός. Δεν ήταν αυτόματο όπλο, αλλά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν και οι μυστικές υπηρεσίες εμφανίστηκαν με προτεταμένα όπλα, λέγοντας στον κόσμο να φύγει από τη μέση, κάτι που προφανώς δεν ηρεμεί τους ανθρώπους. Και υπήρξε πολύ τρέξιμο και σύγχυση».

«Ξαφνικά το πλήθος ηρέμησε και πάλι», πρόσθεσε, όταν ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο για έναν τυπικό μαζικό πυροβολισμό.
«Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να συνδέσουν οι άνθρωποι τις τελείες και να καταλάβουν τι πραγματικά είχε συμβεί», πρόσθεσε.Πυροβόλησαν τον Τραμπ ενώ έδινε ομιλία -Τραυματίστηκε ελαφρά, νεκρός ο δράστης και ένας πολίτης 


Κοιτούσα γύρω μου να δω από πού έρχονταν οι πυροβολισμοί
Στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πενσυλβάνια ένα άνδρας σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη. Σύμφωνα με ένα αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το θύμα. «Ο άνδρας σκοτώθηκε ακαριαία», είπε.

Ο αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Τζόζεφ, δήλωσε στο NBC News πως καθόταν σε μια σειρά από κερκίδες στο αριστερό άκρο της εξέδρας όταν άκουσε «αρκετούς πυροβολισμούς». Είπε ότι είδε έναν άνδρα -τον θεατή που έπεσε νεκρό- μερικά μέτρα πιο πέρα να πέφτει στο κάτω άκρο της κερκίδας, αφού είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Εκείνη τη στιγμή, πρόσθεσε, επικράτησε χάος, καθώς προσπαθούσε να καταλάβει από πού προέρχονταν οι πυροβολισμοί. Είπε ότι φαινόταν να έρχονται από πίσω από την κερκίδα και πως ο άνδρας χτυπήθηκε από πίσω, στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
«Κοιτούσα γύρω μου σε μία προσπάθεια να δω από πού έρχονταν οι πυροβολισμοί. Μου φάνηκε ότι οι πυροβολισμοί έρχονταν πίσω από τις κερκίδες. Ενας άνδρας χτυπήθηκε στο κεφάλι από πίσω».

Οι διάλογοι Τραμπ με τους πράκτορες ενώ ήταν πεσμένοι κάτω: «Σας κρατάω, πρέπει να φύγουμε» -«Να βάλω τα παπούτσια μου»

γα δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και η σκηνή που βρισκόταν το πόντιουμ γέμισε πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Και έπεσαν όλοι αμέσως πάνω του για τον προστατέψουν από τις σφαίρες.

Μέσα στον πανικό που ακολούθησε, με το κοινό να ουρλιάζει και να προσπαθεί να προφυλαχθεί από τα πυρά, τα μικρόφωνα κατέγραψαν όσα είπαν οι πράκτορες των μυστικών Υπηρεσιών και ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη το σχέδιο απομάκρυνσή του.

 

Πράκτορες: «Γυρίστε προς τις σκάλες. Κινηθείτε προς τις σκάλες»
Πράκτορες: «Περιμένετε, περιμένετε! Οταν είστε έτοιμοι εσείς! Έτοιμοι, πάμε! Σηκωθείτε! Πάμε!»
Πράκτορες: «Τα “μάτια του Γερακιού” είναι εδώ! (Στο βίντεο φ
Πράκτορες: «Ο σκοπευτής εξουδετερώθηκε! Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε;»
Πράκτορες: «Είμαστε ΟΚ, Πάμε!»
Πράκτορες: «Ελάτε κύριε, πάμε».
Τραμπ: «Αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου. Αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου».
Πράκτορες: «Σας κρατάω κύριε, σας κρατάω κύριε».
Τραμπ: «Αφήστε με να βάλω τα παπούτσια μου».
Πράκτορες: «Προσέξτε το κεφάλι σας, έχει αίματα».
Πράκτορες: «Κύριε, πρέπει να φύγουμε»
Τραμπ: «Αφήστε με να βάλω τα παπούτσια μου».
Πράκτορες: «Εντάξει, το ένα παπούτσι είναι εδώ, φέρτε το άλλο»
Πράκτορες: «Προσέξτε»
Τραμπ: «Περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε».
Πράκτορες: «Πρέπει να φύγουμε»

Στη συνέχεια μεταφέρουν τον Τραμπ έχοντας σχηματίσει ανθρώπινη ασπίδα γύρω του, ενώ εκείνος υψώνει τη γροθιά προς τους οπαδούς τους, ενώ το κοινό τον επευφημεί και φωνάζει «ΗΠΑ, ΗΠΑ».

 

Πράκτορες: «Εκεί! Ετοιμαστείτε!»
Πράκτορες: «Είμαστε έτοιμοι;»

Πράκτορες: «Ο σκοπευτής εξουδετερώθηκε!»

iefimerida.gr

You may also like

artpointview.gr @ 2024