Home Life & Art Με τη σύζυγό του ΄Ελεν, η οποία πάσχει από Πάρκινσον εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Tribeca ο Μάρτιν Σκορσέζε

Με τη σύζυγό του ΄Ελεν, η οποία πάσχει από Πάρκινσον εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Tribeca ο Μάρτιν Σκορσέζε

by bot

Με τη σύζυγό του ΄Ελεν, η οποία πάσχει από Πάρκινσον εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Tribeca ο Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Tribeca μαζί με την σύζυγό του Έλεν Μόρις στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, η οποία δίνει την προσωπική της μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον εδώ και 30 χρόνια.

Η δημόσια εμφάνιση του 80χρονου σκηνοθέτη, Μάρτιν Σκορσέζε, με την 74χρονη σύζυγό του, Έλεν Μόρις και την 23χρονη κόρη τους έρχεται λίγες ημέρες μετά την δημόσια στήριξη του πρώτου στον ηθοποιό Μάικλ Τζέι Φόξ που διαγνώστηκε και εκείνος με τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991.

Με την Έλεν Μόρις παντρεύτηκαν το 1999 και έμεινε έγκυος στα 50 της χρόνια στην κόρη τους Φραντσέσκα. Την ίδια περίοδο διαγνώστηκε με Πάρκινσον. Είναι η πέμπτη σύζυγος του σκηνοθέτη.

«Πήγα στο γυναικολόγο μου, ο οποίος με θεώρησε μεγάλη. Μου συνέστησαν έναν γιατρό στη Νέα Υόρκη, που ειδικευόταν σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου, και έμεινα αμέσως έγκυος. Ημουν 51, με Πάρκινσον. Πέρασα μερικούς μήνες στο κρεβάτι αλλά ήταν εύκολο. Είδα πολύ τηλεόραση», είχε δηλώσει στο Talk Magazine η Μόρις.

«Δώστε προσοχή στον όγκο της δουλειάς που έχει κάνει ο Φοξ μετά τη διάγνωσή του με Πάρκινσον. ΄Οχι μόνο δημιούργησε το ίδρυμά του, αλλά έγινε φάρος για πολλούς ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον, όπως είναι η γυναίκα μου, Έλεν. Μάικλ, η υποστήριξή σου σήμαινε τα πάντα για εκείνη και για μένα», σημείωσε στην εκδήλωση ο Σκορσέζε.

Το έργο του Μάικλ Τζέι Φοξ γύρω από τη νόσο του Πάρκινσον

Ο Μάικλ Φοξ παραιτήθηκε από την υποκριτική το 2020 λόγω της επιδείνωσης της υγείας του. Έκτοτε έχει επικεντρωθεί στη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα της νόσου.

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ερευνητική χρηματοδότηση μέσω του Ιδρύματος «Michael J. Fox» για την έρευνα γύρω από το Πάρκινσον.  Τον Νοέμβριο, ο Φοξ βραβεύτηκε με Όσκαρ, τιμής ένεκεν  για το έργο του γύρω από την ασθένεια.

 Με πληροφορίες από DailyMail

You may also like

artpointview.gr @ 2024