Home Τριτη Ματια Ιταλίδα γιαγιά, 100 ετών, ανανέωσε το δίπλωμά της και περιμένει εναγωνίως την επόμενη ανανέωση…

Ιταλίδα γιαγιά, 100 ετών, ανανέωσε το δίπλωμά της και περιμένει εναγωνίως την επόμενη ανανέωση…

by bot

Ιταλίδα γιαγιά, 100 ετών, ανανέωσε το δίπλωμά της και περιμένει εναγωνίως την επόμενη ανανέωση…

Η κ. Candida Uderzo γεννήθηκε το 1922 και ζει στην επαρχία Βιτσέντσα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Αυτές τις ημέρες – πέρσι συγκεκριμένα –  γιόρτασε τα 100 χρόνια της και το μεγαλύτερο δώρο που πήρε ήταν η ανανέωση της άδειας οδήγησης για άλλα δύο χρόνια, όταν θα έχει φτάσει πια τα 102 έτη ζωής.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα, η κ. Uderzo έχει πάει στη ζωή της μόνο μία φορά στον νοσοκομείο για κήλη. Μάλιστα, εξακολουθεί να κινείται με το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο της για να επισκεφτεί την αδερφή της, και όπως φαίνεται δεν μπορεί χωρίς τα μεταφορικά της μέσα. Η κ. Uderzo άρχισε να οδηγεί λίγο μετά τα 50 της, όταν έμεινε χήρα. Από τότε χρησιμοποιεί συχνά το αυτοκίνητό της και κάθε Κυριακή πάει εκδρομή με φίλους της.

Ο γιος της δηλώνει δεν πίστευε στα αυτιά μόλις άκουσε ότι η μητέρα του απέκτησε ανανεωμένη άδεια οδήγησης. Όχι γιατί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν έχει καλή φυσική κατάσταση η μητέρα του, αλλά γιατί συνήθως σε αυτή την ηλικία έχεις αποφασίσει ήδη ότι πρέπει να σταματήσεις την οδήγηση για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Η k. Candida Iderzo θα μπορεί να οδηγεί για δύο ακόμα χρόνια, αποτελώντας παράλληλα και ένα σπάνιο παράδειγμα ανανέωσης διπλώματος σε αυτή την ηλικία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είδηση για τη συγκεκριμένη συμπαθέστατη κατά τα λοιπά Ιταλίδα είναι περσινή,- Guardian – αλλά επανήλθε φέτος για άγνωστους λόγους..

Είπε ότι η όρασή της είναι τόσο καλή που μπορεί να διαβάζει την εφημερίδα χωρίς να χρειάζεται γυαλιά.

Ο εκατονταετής πληθυσμός της Ιταλίας είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στην ηλικία-ορόσημο συνεχίζει να αυξάνεται: σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε στις αρχές Μαΐου η Istat, η εθνική στατιστική υπηρεσία, η Ιταλία φιλοξενεί 20.456 εκατονταετείς, από 14.456 το 2019.

Αλλά δεν είναι σαφές πόσοι εξακολουθούν να οδηγούν. Οι άδειες οδήγησης για τους άνω των 80 ετών ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια, ενώ οι οδηγοί πρέπει να προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό για να διασφαλίσουν ότι είναι σωματικά και πνευματικά υγιείς.

Ένας άνδρας στη Σικελία που έκλεισε τα 100 πέρυσι γιόρτασε την ανανέωση της άδειας οδήγησής του αγοράζοντας ένα νέο αυτοκίνητο, λέγοντας τότε στον τοπικό Τύπο ότι δεν είχε ποτέ στη ζωή του ατύχημα. Ένας άνδρας στην περιοχή της Καμπανίας, ο οποίος επίσης γιόρτασε τα 100ά γενέθλιά του πέρυσι, δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να απαρνηθεί το αυτοκίνητό του.

You may also like

artpointview.gr @ 2024