Βραβεύσεις και…Παράξενες Μέρες στο βιβλιοπωλείο Κομπραί, στη Διδότου – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι

Θα βραβευθούν οι συγγραφείς Κεν Πιζάνι (Grand Prize Eyelands Book Awards-Published Books) και Χάρντι Γκρίφιν (Grand Prize Eyelands Book Awards-Unpublished Books) του οποίου το βιβλίο εκδόθηκε τον Οκτώβριο από τις παράξενες μέρες. Οι συγγραφείς θα μιλήσουν στο κοινό για το βιβλίο και γενικά για το έργο τους.

Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης με τα καλύτερα κείμενα του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε για τα δέκα χρόνια των εκδόσεων Παράξενες Μέρες.

Τα κείμενα που βαθμολογήθηκαν από τους ίδιους τους συγγραφείς που ανέδειξαν πρώτο το διήγημα «Η Διάψευση» της Φανής Ματσινοπούλου.

 

Η Φανή Ματσινοπούλου με το διήγημα «Η διάψευση» είναι η νικήτρια του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσαν οι εκδόσεις παράξενες μέρες για τα δέκα τους χρόνια σε συνεργασία με το eyelands.gr


Η Φανή Ματσινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη (Αθήνα) την εποχή του Select, της Quinta και του Paesano. Η αγάπη της για τα βιβλία άρχισε στα εννέα της χρόνια, όταν τα μεσημέρια διάβαζε κρυφά στη βιβλιοθήκη του πατέρα της. Όταν αυτός την ανακάλυψε, την πήρε από το χέρι και την ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.
Φοίτησε στο Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια τής αρέσει να επικοινωνεί με τους ανθρώπους μέσα από τα διηγήματά της, τα οποία κατά καιρούς δημοσιεύονται σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες∙ κάποια από αυτά έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ασχολείται, επίσης, με μεταφράσεις από τη γαλλική και αγγλική γλώσσα, την επιμέλεια/διόρθωση κειμένων, την οργάνωση λογοτεχνικών και νομικών αρχείων. Το πρώτο της βιβλίο είναι το «Κόκκινο σε βαθύ γαλάζιο» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «24 Γράμματα».
Τριάντα δύο ακόμη κείμενα απο διάφορα είδη γραφής θα συμπεριληφθούν στην ανθολογία που θα κυκλοφορήσει το Η Φανή Ματσινοπούλου με το διήγημα «Η διάψευση» είναι η νικήτρια του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσαν οι εκδόσεις παράξενες μέρες για τα δέκα τους χρόνια σε συνεργασία με το eyelands.gr-
Η Φανή Ματσινοπούλου κερδίζει ένα ολοκαίνουργιο MacBook Pro 13 με δύο χρόνια εγγύηση, αξίας 1800 ευρώ!!

Τριάντα δύο ακόμη κείμενα απο διάφορα είδη γραφής (θέατρο, ποίηση, νουβέλα, αποσπάσμα μυθιστορήματος) θα συμπεριληφθούν στην ανθολογία που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο απο τις Παράξενες Μέρες με τα κείμενα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της νικήτριας έγινε με ψηφοφορία των συγγραφέων που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που διάβασαν όλα τα κείμενα και ψήφισαν τα καλύτερα, στη διάρκεια του καλοκαιριού!