ΗΠΑ: Οι σχολικές περιφέρειες πειραματίζονται με μικρότερες εβδομάδες και μεταγενέστερες ώρες έναρξης.

Γιατί έχει σημασία: Η πανδημία αποκάλυψε κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών και των εφήβων. Περισσότερες περιφέρειες προσπαθούν να ανακουφίσουν την εξουθένωση αλλάζοντας το παραδοσιακό πρόγραμμα.

⚡ Τι συμβαίνει: Οι περιφέρειες που ξεκινούν τα μαθήματα αργότερα το πρωί λένε ότι η αλλαγή δίνει στα παιδιά και τους εφήβους περισσότερο χρόνο για ύπνο και ενισχύει την ευημερία τους, αναφέρεται στο AP.

Η τάση μπορεί να επεκταθεί, με ορισμένες μεγάλες πόλεις – όπως το Ντένβερ και η Φιλαδέλφεια – να εξετάζουν την αλλαγή.

Οι εβδομάδες συρρικνώνονται: Σε εθνικό επίπεδο, 850 σχολικές περιφέρειες – που αντιπροσωπεύουν χιλιάδες μεμονωμένα σχολεία – έχουν καταργήσει την πέμπτη ημέρα διδασκαλίας, από 650 περιφέρειες το 2019, γράφει η Jennifer A. Kingson του Axios.

Οι υποστηρικτές της τετραήμερης σχολικής εβδομάδας λένε ότι δίνει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς περισσότερο χρόνο με την οικογένεια – και μπορεί ακόμη και να μειώσει τα ποσοστά εκφοβισμού.

💡 Ανάμεσα στις γραμμές: Οι μικρότερες ημέρες και εβδομάδες λύνουν ένα άλλο αυξανόμενο πρόβλημα – τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Περίπου το 10% των θέσεων διδασκαλίας ήταν ακάλυπτες στην πλειονότητα των σχολικών περιφερειών κατά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

🥊  Έλεγχος της πραγματικότητας: Ορισμένες περιφέρειες υπολογίζουν την πιο αργή έναρξη και τις τετραήμερες εβδομάδες προσθέτοντας ώρες αλλού. Αλλά αυτές οι αλλαγές συχνά σημαίνουν λιγότερο καθαρό χρόνο στην τάξη.

Αυτό συσχετίζεται με προοδευτικά χαμηλότερες βαθμολογίες σε τεστ και ακαδημαϊκές επιδόσεις, όπως έχουν διαπιστώσει μελέτες.