Η διατροφική δύναμη και η δυναμική της ελληνικής σπιρουλίνας Platensis

 Σας προτείνουμε έναν απολύτως υγιεινό τρόπο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Διαβάστε τι μας είπε ο δημιουργός του Δικτύου Ελληνικής Σπιρουλίνας.

O Εμμανουήλ Λιανάκης, εμπνευστής του Δικτύου Ελληνικής Σπιρουλίνας  μιλάει στο www.artpointview.gr για το δικό του πάθος, την σπιρουλίνα. Για την ασφαλή και επιστημονικά προσεγμένη παραγωγή της, την ελληνικότητά της, τα οφέλη της για τον οργανισμό μας. Ο κ. Λιανάκης μας προτείνει να περιηγηθούμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, να αντιληφθούμε τη σημασία της κατανάλωσης γνήσιας ελληνικής σπιρουλίνας και να αποφασίσουμε αν θα επιδιώξουμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Κύριε Λιανάκη, η κατανάλωση βιταμινών είναι μια μόδα της εποχής;

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε σήμερα είναι επεξεργασμένα τρόφιμα (υβρίδια, μεταλλαγμένα και με αρκετές χημικές ενώσεις, συντηρητικά, ζάχαρη, αλάτι, πλαστικό φαγητό, κλπ.). Έτσι δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό διατροφικό έλλειμμα,  εξ αιτίας του οποίου κουραζόμαστε εύκολα, πέφτει το ανοσοποιητικό σύστημα,  αρρωσταίνουμε συχνά, αυξάνει το σωματικό βάρος και εμφανίζεται αυτό που αποκαλούμε μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο περιλαμβάνει τις νόσους της πίεσης, της χοληστερίνη, αύξησης του λίπους στο συκώτι, και του ζαχαρώδους διαβήτη.

Για να καλύψουμε λοιπόν το διατροφικό έλλειμμα είναι ανάγκη να καταναλώνουμε συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, μέταλλα , ιχνοστοιχεία, αμινοξέα) τα οποία στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους είναι εργαστηριακά προϊόντα και τα οποία ο καταναλωτής δεν μπορεί να τα καταναλώνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από δύο έως το πολύ τρείς μήνες τον χρόνο καθόσον επιβαρύνουν το ήπαρ.

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κατανάλωση αυτών απαιτεί υπευθυνότητα τόσο στην  επιλογή των  κατάλληλων  προϊόντων, όσο και στον τρόπο λήψης αυτών.

Μέσα στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής περιλαμβάνονται και οι υπερτροφές εφόσον κατά την επεξεργασία τους για να κυκλοφορήσουν στην αγορά προστίθενται έκδοχα, συγκολλητικές και χρωστικές ουσίες καθώς και συντηρητικά.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι για όλα τα συμπληρώματα διατροφής δεν υπάρχει κανένας προληπτικός έλεγχος σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός του ΕΟΦ που αναγράφεται ή πολλές φορές δεν αναγράφεται καν πάνω στις συσκευασίες τους είναι απλά ένας αριθμός πρωτοκόλλου ή αλλιώς γνωστοποίησης της κυκλοφορίας του προϊόντος. Αυτό δημιουργεί στον καταναλωτή την αίσθηση ότι ελέγχονται και είναι ασφαλή για να τα καταναλώσουν, διότι έχουν την απαιτούμενη ενημέρωση.

 Η ενημέρωση των καταναλωτών γίνεται με τρόπο που αποσκοπεί αποκλειστικά στην πώληση αυτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξοδεύονται χρήματα όχι μόνο χωρίς αποτελέσματα, αλλά μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των καταναλωτών όπως η υπερβιταμίνωση και άλλα προβλήματα υγείας που έχουν κάνουν με τον τρόπο λήψης αυτών και την ποιότητα αυτών. Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί την εντύπωση ότι η κατανάλωση των συμπληρωμάτων διατροφής αποτελεί μόδα, ενώ αποτελεί μεγάλη αναγκαιότητα και απαιτείται να λαμβάνονται με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα από όσους τα προτείνουν.

Εσείς, όπως έχω πληροφορηθεί, είστε ο άνθρωπος που αποφάσισε να βάλει στη ζωή των Ελλήνων την σπιρουλίνα και μάλιστα με ελληνική υπογραφή. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση;

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας γίνονται από ανάγκη, αν δεν είχα πάθει υπερκόπωση πριν 15 χρόνια δεν θα είχα ανακαλύψει ότι η σπιρουλίνα είναι τόσο μεγάλης διατροφικής αξίας για τον οργανισμό μου. Στάθηκα τυχερός και μέσα από μια σειρά  τυχαίων γεγονότων, αποφάσισα να προχωρήσω στην παραγωγή της σπιρουλίνας.

Οι λόγοι που με οδήγησαν είναι πολλοί, οι σημαντικότεροι των οποίων είναι:

  1. Να γνωρίζω ότι η σπιρουλίνα που καταναλώνω είναι όσο ποιο ασφαλής γίνεται και να μην μου προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες σε βάθος χρόνου, καθόσον δεν υπάρχει κανένας προληπτικός έλεγχος στην κυκλοφορία όλων συμπληρωμάτων διατροφής, όπως προαναφέραμε.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιέχει βαρέα μέταλλα, προσμίξεις από άλλα άλγη καθόσον δεν είναι όλα βρώσιμα, συγκολλητικές ουσίες, έκδοχα, συντηρητικά, χρωστικές και άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες , ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να καλύπτει το καθημερινό του διατροφικό έλλειμμα , με απολύτως φυσικό τρόπο για ολόκληρο τον χρόνο.

  1. Να γνωρίζω ακριβώς τι συστατικά περιέχει και σε ποιες ποσότητες, ώστε να μπορώ να προσδιορίσω το βαθμό της κάλυψης του διατροφικού ελλείμματος. Είναι σημαντικό όχι μόνο να αναφέρουμε, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε πως η ρύση του Ιπποκράτη,  «ότι τρως είσαι» ή «η τροφή σου είναι το φάρμακο σου και το φαρμάκι σου» ισχύει για κάθε ζωντανό οργανισμό, από τον μονοκύτταρο προκαρυωτικό οργανισμό, όπως η σπιρουλίνα, μέχρι τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος της διατροφής κατά την διαδικασία της παραγωγής της, δηλαδή,  τα νερά  της καλλιέργειας να μην περιέχουν βαρέα μέταλλα και οι τροφές που τις παρέχουμε για την ανάπτυξη της να είναι ασφαλείς και να περιέχουν όλα όσα χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να καλύψει με αποτελεσματικό τρόπο το διατροφικό έλλειμμα.
  2. Να μάθω να την χρησιμοποιώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τις καθημερινές μου ανάγκες, ώστε να μην κουράζομαι εύκολα και να μην αρρωσταίνω. Αυτό με οδήγησε να δημιουργήσω και να λειτουργώ τόσο  ιατρικό όσο και διατροφικό τμήμα στην εταιρεία. Χορηγούμε γραπτές οδηγίες σε κάθε καταναλωτή των προϊόντων μας, ώστε να εξυπηρετούμε τις προσωπικές του ανάγκες για να έχει στην καθημερινότητα του και στην υγεία του τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα επειδή ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες και δεν είναι ασφαλές ούτε αποδοτικό για τον καταναλωτή να ακολουθεί μόνο την προτεινόμενη δοσολογία που αναγράφεται στην συσκευασία του κάθε σκευάσματος, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού και του τρόπου ζωής του.

Είναι αλήθεια λοιπόν, ότι για να υλοποιούνται όλα τα παραπάνω έπρεπε να κάνουμε και κάνουμε τα παρακάτω:

  • Παραγωγή
  • Μεταποίηση
  • Ιατρικό τμήμα
  • Διατροφικό τμήμα
  • Σπιρουλίνα με ιώδιο και χωρίς ιώδιο, για όσους έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή τους αδένα
  • Γραπτές οδηγίες σε κάθε καταναλωτή δηλαδή, ποσότητα και τρόπος λήψης των προϊόντων αλλά και ποια θα είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα, που προέρχονται τόσο από την επιστημονική γνώση, αλλά και την εμπειρία μας.
  • Παρακολούθηση και υποστήριξη του καταναλωτή μετά την πώληση των προϊόντων, ώστε αφενός μεν να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και αφετέρου να αναπτύξει την συνείδηση που είναι απαραίτητη, ώστε να εντάξει στην διατροφή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Καταγραφή των αποτελεσμάτων χρήσης, η γνώση είναι δύναμη.

Όλα τα παραπάνω γίνονται στην εταιρεία μας και από όσο γνωρίζουμε ίσως είμαστε η μόνη  εταιρεία στον κόσμο, που κάνει όλα αυτά μόνη της.

 Αυτά γίνονται  όχι μόνο για τους Έλληνες καταναλωτές, αλλά για κάθε καταναλωτή που είναι πελάτης μας, σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Σημειώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας www.spiroulina.gr είναι σε οκτώ γλώσσες.

 Έχει γραφτεί ότι η σπιρουλίνα υπήρξε η υπερτροφή των Αζτέκων και των Μάγια. Πόσο μύθος είναι αυτό;

Είναι αλήθεια. Αυτό διαπιστώθηκε από τους Ευρωπαίους κατακτητές των λαών αυτών, εξαιτίας των πολύ χαμηλών δεικτών νοσηρότητας και θνησιμότητας και αποδόθηκε στην χρήση της σπιρουλίνας που λάμβαναν από τις ηφαιστειακές λίμνες της περιοχής τους. Ο λόγος που αποτελεί την βασική τροφή των αστροναυτών εδώ και αρκετά χρόνια είναι γιατί υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις παραγωγής και διατροφής της, μπορεί να είναι πλήρης τροφή.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι καμία σπιρουλίνα δεν είναι ίδια με τις άλλες, τόσο στα θέματα της παραγωγής και της ασφαλούς κατανάλωσης της.

Είναι περίπλοκη η καλλιέργεια της σπιρουλίνας; Νομίζω ότι χρειάζεται ειδικό, υδάτινο περιβάλλον. Επίσης ιδιαίτερο κλίμα και ήλιο. Είναι έτσι ή κάνω λάθος ;

 Αν θέλουμε να έχουμε μια ασφαλή σπιρουλίνα για την κατανάλωση της από τον άνθρωπο απαιτείται η κατάλληλη τεχνογνωσία, τόσο στα θέματα της διατροφής της, αλλά της επεξεργασίας της, ώστε να μην έχουμε υποβάθμιση της διατροφικής αξίας.

Απαιτείται οπωσδήποτε ηλιοφάνεια και υδάτινο περιβάλλον και μάλιστα σε ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε τα νερά και οι τροφές που καταναλώνει να μην περιέχουν καθόλου βαρέα μέταλλα. Όσον αφορά το ιδιαίτερο κλίμα, αυτό έχει να κάνει με τους γρήγορους ή τους αργούς ρυθμούς ανάπτυξης της, δηλαδή επηρεάζει σημαντικά το κόστος παραγωγής της, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περιοχής που καλλιεργείται.

Η σπιρουλίνα τρέφεται μόνο με ανόργανα άλατα και αν τα νερά της καλλιέργειας ή οι τροφές που καταναλώνει περιέχουν βαρέα μέταλλα, η σπιρουλίνα τα απορροφά όλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φύκια καθαρίζουν τα νερά από τα βαρέα μέταλλα, τα ψάρια τρέφονται με τα φύκια και με αυτό τον τρόπο εισέρχονται τα βαρέα μέταλλα στην τροφική αλυσίδα. Στην συνέχεια καταναλώνοντας τα ψάρια σε μεγάλες ποσότητες επιβαρύνεται ο ανθρώπινος οργανισμός με τα βαρέα μέταλλα, τα οποία προκαλούν μελλοντικά σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Γι’ αυτό η κατανάλωση των ψαριών θα πρέπει να είναι λελογισμένη.

Στην περίπτωση της κατανάλωσης της σπιρουλίνας, θα πρέπει να ελέγχουμε το θέμα της περιεκτικότητας σε βαρέα μέταλλα, καθόσον δεν έχει ξυλώδη κυτταρική μεμβράνη, και ο βαθμός απορροφητικότητας της από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι σχεδόν 100%.

Καταναλώνοντας στη συνέχεια αυτή την σπιρουλίνα, ο οργανισμός μας σταδιακά δηλητηριάζεται από τα βαρέα μέταλλα και μπορεί να μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε βάθος χρόνου. Είναι γνωστές οι αρνητικές επιπτώσεις από τα βαρέα μέταλλα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ποια είναι η αρχική της μορφή; Την εισάγετε από το εξωτερικό ή όχι;

Είναι μονοκύτταρος προκαρυωτικός οργανισμός, είναι η 2η μορφή ζωής που εμφανίστηκε στον πλανήτη μας, η πρώτη μορφή ήταν τα ερυθροβακτιρίδια, η ηλικία της είναι 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια και δεν μεταλλάσσεται. Το μήκος του κυττάρου της είναι 5 μικρά  μπορούμε να δούμε την μορφή της μόνο μέσα από το μικροσκόπιο, έχει την μορφή της σπείρας και εξ αυτού φέρει και το όνομα σπειρουλίνα ή σπιρουλίνα, όπως έχει καθιερωθεί στην αγορά. Είμαστε αυτόνομοι όσον αφορά την παραγωγή της, δεν την εισάγουμε από το εξωτερικό, αντιθέτως εξάγουμε τα μεταποιημένα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο σε μικρές ποσότητες και κατά βάση στους τελικούς καταναλωτές, εκτός από λίγες εξαιρέσεις.

Ποιος είναι ο χρόνος και ποια τα στάδια από την έναρξη της καλλιέργειας έως τα ράφια ενός φαρμακείου ή οπουδήποτε αλλού πωλείται η ελληνική σπιρουλίνα;

Ο χρόνος της καλλιέργειας κυμαίνεται ανάλογα με την ηλιοφάνεια, τις καιρικές συνθήκες και την τεχνογνωσία του καθενός παραγωγού, από 15 ημέρες έως και 2 μήνες. Ο χρόνος πολλαπλασιασμού των κυττάρων της μπορεί να φτάσει μέχρι και 6,5 φορές την ημέρα.

Σήμερα η διακίνηση των προϊόντων μας γίνεται είτε μέσω επιλεγμένων Φαρμακείων, είτε μέσω καταστημάτων υγιεινής διατροφής, είτε δικτύου διατροφολόγων, είτε μέσω δικτύου διανομής για Vegan, είτε απευθείας στους τελικούς καταναλωτές από την εταιρεία μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.spiroulina.gr και πάντα με γραπτές οδηγίες σε κάθε καταναλωτή, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Και η τιμή; Είναι ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες ξένες εταιρείες που πωλούν το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα;

 Η τιμή των προϊόντων μας φαίνεται να είναι λίγο μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στις αγορές και αυτό προκύπτει αν η σύγκριση των τιμών γίνεται μόνο με την ονομασία σπιρουλίνα.

Αν η σύγκριση των τιμών γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και τις προσφερόμενες – αναγκαίες υπηρεσίες για κάθε καταναλωτή η τιμή είναι ασυναγώνιστη, είναι σχεδόν δωρεάν. Δυστυχώς δεν έχουμε υγιή ανταγωνισμό. Η ελλιπής ενημέρωση του καταναλωτή και των επαγγελματιών της υγείας, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι οι αιτίες που μας ταλαιπωρούν στην διάθεση των προϊόντων μας, όμως εμείς επιμένουμε αδιαπραγμάτευτα να τηρούμε τις αρχές μας και σταδιακά δικαιωνόμαστε, καθόσον σιγά σιγά οι πελάτες μας μετατρέπονται σε «πωλητές» των προϊόντων μας.

Ο καταναλωτής έχει μείνει με την εντύπωση ότι όλες οι σπιρουλίνες είναι ίδιες, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

φωτ. Αν μπείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές με …σπιρουλίνα. Πατήστε και ενημερωθείτε… 

Το υπάρχον ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει:

  1. Την ελεύθερη διακίνηση όλων των συμπληρωμάτων διατροφής σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς κανένα προληπτικό έλεγχο, απαγορεύεται ο προληπτικός έλεγχος σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να τεθούν σε κυκλοφορία, η ευθύνη για την ασφάλεια στην υγεία όλων των συμπληρωμάτων διατροφής ανήκει αποκλειστικά στους κατασκευαστές αυτών.
  2. Δεν υποχρεώνει τους παρασκευαστές αυτών των προϊόντων να αναγράφουν στις συσκευασίες τους από ποιες χώρες προέρχονται οι πρώτες ύλες για την παραγωγή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλές σπιρουλίνες στην αγορά σαν ελληνικά προϊόντα, ενώ κατά βάση είναι κινέζικης παραγωγής και μάλιστα από  περιοχές με μεγάλη οικολογική επιβάρυνση (μεγάλη περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες), χαμηλό βαθμό καθαρότητας, ακτινοβολημένα προϊόντα (για να σκοτώσουν παθογόνους μικροοργανισμούς και βακτήρια, για να μην προκαλέσουν προβλήματα υγείας στους καταναλωτές, αλλά μαζί με αυτά σκοτώνουν και την σπιρουλίνα. κλπ).
  3.  Κυκλοφορούν σπιρουλίνες στην αγορά είτε με αυθαίρετες πιστοποιήσεις βιολογικού προϊόντος, είτε με παραπλανητικές ονομασίες που ξεγελούν τον καταναλωτή ότι πρόκειται για βιολογικά προϊόντα, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα παραγωγής βιολογικής σπιρουλίνας σύμφωνα με τον ορισμό του βιολογικού προϊόντος.

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι ένα προϊόν χαρακτηρίζεται ως βιολογικό όταν: α. Στην καλλιέργεια του δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και β. Χρησιμοποιούνται μόνο οργανικές τροφές για την ανάπτυξη τους (κοπριά).

Στην περίπτωση της σπιρουλίνας είναι εφικτό να γίνει η παραγωγή της χωρίς φυτοφάρμακα, αλλά επειδή τρέφεται μόνο με ανόργανα άλατα, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε την σπιρουλίνα με οργανικά συστατικά (κοπριά).

Έτσι δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ότι μπορούμε να έχουμε παραγωγή  βιολογικής σπιρουλίνας.

Αν η συγκομιδή της σπιρουλίνας γίνεται από λίμνες, ποτάμια, ή ανοικτά θαλάσσια οικοσυστήματα, χωρίς την χρήση ή την κατάληξη φυτοφαρμάκων στα νερά, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο, τότε θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι είναι δυνατόν να είναι βιολογικό προϊόν, όμως είναι επικίνδυνο για ανθρώπινη κατανάλωση, καθόσον είναι υψηλή η περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα,  δεν μπορεί να είναι καθαρή σπιρουλίνα, λόγω προσμίξεων από άλλες ουσίες και ασφαλώς πολύ χαμηλής διατροφικής αξίας.

  1. Κυκλοφορούν παράνομα προϊόντα σπιρουλίνας, χωρίς την γνωστοποίηση της κυκλοφορίας τους στο Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η απαγόρευση από το ΕΟΦ της κυκλοφορίας ελληνικού προϊόντος Σπιρουλίνας τον Μάιο του 2014, καθόσον αναγράφονταν ο αριθμός γνωστοποίησης του ΕΟΦ πάνω στη συσκευασία του προϊόντος χωρίς ποτέ να έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στον ΕΟΦ για να δοθεί ο αριθμός γνωστοποίησης της κυκλοφορίας του προιόντος. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα σκευάσματα αυτά αποσύρθηκαν από ελάχιστα ράφια των φαρμακείων και μετά την απόφαση του ΕΟΦ.
  2. Ενώ ο αριθμός του ΕΟΦ που πρέπει να αναγράφεται, σύμφωνα με τον νόμο, πάνω σε κάθε συσκευασία συμπληρώματος διατροφής είναι απλά ένας αριθμός πρωτοκόλλου ή αλλιώς γνωστοποίησης της κυκλοφορίας και όχι έγκρισης, κυκλοφορούν σπιρουλίνες που αναγράφουν έγκριση ή απόφαση του ΕΟΦ, για να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να αγοράσει τα προϊόντα τους και όχι των ανταγωνιστών τους. Αυτό το ανέχονται πολλοί φαρμακοποιοί και οι περισσότεροι δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές για την αλήθεια των πραγμάτων, προκειμένου να πουλήσουν τα προϊόντα που έχουν προμηθευτεί ή έχουν μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση αυτών των προϊόντων, καθόσον η τιμή της αγοράς τους είναι εξαιρετικά χαμηλή και τα περιθώρια του κέρδους τους είναι εξαιρετικά υψηλά. Επίσης δεν ελέγχουν αν τα προϊόντα που πωλούν έχουν την νόμιμη σήμανση, ή αγνοούν τελείως το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διέπει την νόμιμη κυκλοφορία των προιόντων.
  3. Οι πωλήσεις μέσω της τηλεόρασης (τηλε – μάρκετιγκ) με τον πιο ανεύθυνο τρόπο, εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο βαθμό την ανεπάρκεια της ασφάλειας του συστήματος παροχής υγείας, με αποτέλεσμα τα θέματα της υγείας να έχουν γίνει μόδα! Αγνοώντας τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε οργανισμού και μάλιστα όταν αυτό γίνεται από εμφανιζόμενους επαγγελματίες υγείας με μοναδικό σκοπό την πώληση αυτών με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές που αγοράζουν με αυτό τον τρόπο.
  4. Οι τηλεφωνικές πωλήσεις,

Υπάρχουν εταιρείες που πωλούν τηλεφωνικά την σπιρουλίνα,

  • ισχυρίζονται ότι είναι ελληνική, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την τάση του καταναλωτικού κοινού για την στήριξη των ελληνικών προϊόντων.
  • Κάνουν μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων και ταυτόχρονα κάνουν δώρα προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές για να αγοράσουν από αυτούς, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και την έλλειψη γνώσης αυτών  να ξεχωρίσουν τα ασφαλή προϊόντα από τα επικίνδυνα και τα σκουπίδια. Παρόλο που  καταδικάστηκαν για απάτες εις βάρος των καταναλωτών, άλλαξαν επωνυμία και συσκευασίες και εξακολουθούν όχι μόνο να υπάρχουν, αλλά και να κερδοσκοπούν  εις βάρος της υγείας των καταναλωτών και ειδικότερα των ανθρώπων της 3ης ηλικίας.

Οι άνθρωποι της 3ης ηλικίας υποφέρουν από την μοναξιά και έτσι αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο στην τηλεόραση, έχουν όμως την ανάγκη να μιλήσουν και αυτό εκμεταλλεύονται στο έπακρον όσοι κάνουν τις τηλεφωνικές πωλήσεις. Ακόμη και όταν δεν δίνουν παραγγελίες τους αποστέλλουν τα προϊόντα που δεν αγόρασαν και ένα μεγάλο ποσοστό περίπου 30% ντρέπονται και τα αγοράζουν όταν τους τα πηγαίνει το courier.

Τους πιέζουν αφόρητα τηλεφωνικά και αναγκάζονται να αγοράσουν προκειμένου να απαλλαγούν από την πίεση.

Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν επώνυμη τηλεφωνική  καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και να δώσουν τα στοιχεία της εταιρείας, (επωνυμία, την ώρα και της ημερομηνία της τηλεφωνικής όχλησης και τα τηλέφωνα τους)  που παρά την παράκληση τους να μην τους τηλεφωνούν , αυτοί εξακολουθούν όχι μόνο να τους ενοχλούν πολύ συχνά, αλλά και να τους πιέζουν αφόρητα,  προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Το Τηλέφωνο προστασίας του καταναλωτή είναι το 1520, στο οποίο μπορούν να κάνουν την καταγγελία τους  ή μέσω της ιστοσελίδας www.1520.com.gr .

Πού υπερέχει η δική σας σπιρουλίνα και γιατί να την προτιμήσει ο Έλληνας;

Οι κυριότεροι λόγοι για την επιλογή των προϊόντων μας από τον Έλληνα, αλλά και κάθε καταναλωτή είναι:

  1. Είναι 100% φυσικό Ελληνικό προϊόν, ασφαλές προϊόν, δεν περιέχει βαρέα μέταλλα, ούτε άλλες προσμίξεις, και άριστης ποιότητας δεν μυρίζουν άσχημα, όπως οι άλλες.
  2. Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν έκδοχα, συγκολλητικές, συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες, γι’ αυτό μπορεί να βρείτε και σπασμένες ταμπλέτες μέσα στις συσκευασίες μας.
  3. Περιέχουν όλες τις βιταμίνες, εκτός από την C και την D, όλα τα μέταλλα, όλα τα ιχνοστοιχεία, όλα τα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό αμινοξέα και το ποσοστό της καθαρής φυτικής πρωτεΐνης κυμαίνεται από 65% έως 75%.
  4. Χορηγούμε δωρεάν γραπτές οδηγίες για κάθε καταναλωτή σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού. Βλέπε στην ιστοσελίδα μας στην καρτέλα «οδηγίες χρήσης και δοσολογία» www.spiroulina.gr http://www.spiroulina.gr/article/4.
  5. Όταν ο καταναλωτής λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή οι χορηγούμενες οδηγίες είναι σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή, συμπληρώνοντας την σχετική ηλεκτρονική φόρμα  http://www.spiroulina.gr/article/4 Σημειώνουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση των προϊόντων μας σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες μας,  δίδει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση της ποσότητας του λαμβανόμενου φαρμάκου και σε αρκετές περιπτώσεις την ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτοίασης και την μη αναγκαία συνέχιση της λήψης της  φαρμακευτικής αγωγής.
  6. Έχουν πραγματοποιηθεί 2 κλινικές μελέτες με τα προϊόντα μας από το Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Ηρακλείου και Πατρών, το Ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης και το Πολυτεχνείο της Κρήτης με τα οποία αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης των προϊόντων μας για τα τριγλυκερίδια και την λιπώδη διήθηση στο ήπαρ με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Η 2η μελέτη είναι παγκόσμια πρώτη. Βλέπε στην καρτέλα σπιρουλίνα και υγεία στην ιστοσελίδα μας www.spiroulina.gr. . http://www.spiroulina.gr/text/10/ti-prosferei
  7. Υποστηρίζουμε τον καταναλωτή των προϊόντων μας και μετά την αρχική πώληση. Σε 10 περίπου ημέρες μετά την αγορά του προϊόντος στέλνουμε στον καταναλωτή ένα email με το οποίο του ζητάμε να μας ενημερώσει αν έχει δει κάποια από τα αναμενόμενα αποτελέσματα ή αν έχει κάποια απορία ή τυχόν πρόβλημα και ενεργούμε ανάλογα. Διεκδικούμε μια απολύτως έντιμη σχέση με τον καταναλωτή, θέλουμε να έχει θετικά αποτελέσματα από την χρήση των προϊόντων μας, διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύει τα άσκοπα τα χρήματα του.
  8. Από την όλη αυτή διαδικασία, ενημερώνουμε και με την σύμφωνη γνώμη του καταναλωτή καταγράφουμε τα αποτελέσματα, αυξάνουμε – συσσωρεύουμε την γνώση, δημιουργούμε συνείδηση,  όσον αφορά  την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας και έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε σε μεγαλύτερο βάθος την αποτελεσματικότητα τους και αυτό το επιστρέφουμε πίσω στους καταναλωτές. Με αυτό τον τρόπο μοιραζόμαστε το καλό που μας συμβαίνει με κάθε καλοπροαίρετο συνάνθρωπο μας. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός, όλα στη ζωή μας είναι διαδοχικές προσεγγίσεις και μοναδικός σκοπός μας δεν είναι μόνο το χρήμα
  1. Είμαστε η μόνη εταιρεία που παράγουμε σπιρουλίνα με ιώδιο και χωρίς ιώδιο για όσους έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τους αδένα. http://www.spiroulina.gr/products, έχουμε συνολικά 7 προϊόντα καθαρής σπιρουλίνας σε διαφορετικές μορφές, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε καταναλωτή σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε καταναλωτή.

 Λόγω της αλλαγής της ατμόσφαιρας, κινητά, Τσερνομπίλ, Φουκοσίμα , Κοζλοντούι, wi-fi, , κλπ παρατηρούμε ότι όσο περνάει ο χρόνος αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τους αδένα. Οι ενδοκρινολόγοι απαγορεύουν την χρήση της σπιρουλίνας σε όσους έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα με τον θυρεοειδή τους αδένα, καθόσον οι περισσότερες έχουν ιώδιο και αυτό τους απορυθμίζει τον θυρεοειδή αδένα, ενώ είχε ρυθμιστεί από αυτούς. Υπάρχουν όμως και σπιρουλίνες που αναγράφουν ότι δεν έχουν ιώδιο με την αιτιολογία ότι η παραγωγή τους γίνεται  σε γλυκά νερά και μακριά από την θάλασσα και θεωρούν ότι δεν έχουν ιώδιο. Αυτό όμως δεν είναι αληθές, καθόσον το ιώδιο η σπιρουλίνα το λαμβάνει εκτός από τα νερά και από τις τροφές που καταναλώνει και πρέπει να μην έχουν και αυτές ιωδιούχες ενώσεις. Η σπιρουλίνα δεν έχει ξυλώδη κυτταρική μεμβράνη και ο βαθμός απορροφητικότητας, όπως προαναφέραμε,  μπορεί να φτάσει στο 100% και αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μικρή ποσότητα οργανικού ιωδίου, μπορεί να απορυθμίσει τον θυρεοειδή αδένα.

Είμαστε η μόνη εταιρεία που παράγει σπιρουλίνα με μηδενική ποσότητα ιωδίου και μπορούμε να την χορηγήσουμε με απόλυτη ασφάλεια και στους καταναλωτές που έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τους αδένα.

  1. Έχουν πραγματοποιηθεί και δημοσιευθεί επιστημονικές μελέτες με τα προϊόντα μας που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα τους. http://www.spiroulina.gr/text/10/ti-prosferei
  1. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούμε στην ικανότητα της σπιρουλίνας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού και είναι εξαιρετικά σημαντικό να το αναφέρουμε σήμερα εξ’ αιτίας της εμφάνισης του κορωνοιού και αύξηση των θανάτων λόγω της γρίπης.

Τα προϊόντα μας τα χορηγούμε στα μικρά παιδιά από την ηλικία των τριών ετών, καθόσον αφενός μεν ενισχύουμε το ανοσοποιητικό τους σύστημα και δεν αρρωσταίνουν εύκολα με ιώσεις, αλλά ακόμη και αν αρρωστήσουν τις περνάνε ανώδυνα και αφετέρου καλύπτουμε με φυσικό τρόπο το διατροφικό τους έλλειμα και έτσι έχουν άριστη μυοσκελετική και νοητική ανάπτυξη και τα μεγαλύτερα σε ηλικία έχουν καλύτερες επιδόσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στο σχολείο.

Στις μεγάλες ηλικίες όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά ταυτόχρονα καθυστερεί την γήρανση, βοηθάει στην συγκέντρωση και στη μνήμη, στον περιορισμό των εκφυλιστικών νόσων (γεροντική άνοια, αλτχάιμερ, πάρκινσον,κλπ), τους δημιουργεί καλύτερη διάθεση, καθόσον τους δίνει περισσότερη ενέργεια και αντοχή.

 Η αντιική της δράση έχει αποδειχθεί από κλινικές μελέτες, στην ιστοσελίδα μας http://www.spiroulina.gr/text/10/ti-prosferei, υπάρχει σχετική περίληψη κλινικών  μελετών με όλη την σχετική βιβλιογραφία.

Έχετε επιστημονικές αποδείξεις για τα θετικά οφέλη της σπιρουλίνας στον οργανισμό ;

Έχουμε συλλέξει τις περισσότερες έγκυρες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Στην ιστοσελίδα μας www.spiroulina.gr στην καρτέλα «σπιρουλίνα και υγεία» (http://www.spiroulina.gr/text/10/ti-prosferei) έχουμε αναρτήσει πολλές περιλήψεις από αυτές καθώς και την σχετική βιβλιογραφία, προκειμένου να έχουμε  το δικαίωμα των ισχυρισμών υγείας για την αποτελεσματικότητα της χρήσης των προϊόντων μας τόσο στο επίπεδο της πρόληψης, όσο και στο επίπεδο της αποθεραπείας.

Οι δύο τελευταίες μελέτες είναι μελέτες που έγιναν με τα δικά μας προϊόντα μας και έχουν ιδιαίτερη αξία καθόσον δεν αναφέρονται γενικώς σε οποιαδήποτε σπιρουλίνα, αλλά στη δική μας. Δεν ξεχνάμε ότι καμία σπιρουλίνα δεν ίδια με τις άλλες και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, αφενός μεν για το πόσο ασφαλές είναι το προϊόν. αλλά και πόσο αποτελεσματικό είναι.